Facebook ve Google'dan ABD-Asya arasına yeni kablo projesi

Facebook ve Google, ABD ile Güneydoğu Asya arasında 2 yeni deniz altı internet kablosu projesini hayata geçireceklerini açıkladı

LOS ANGELES- Facebook ve Google, internet hızını ve güvenliğini artırmak amacıyla ABD ile Güneydoğu Asya arasında 2 yeni deniz altı internet kablosu projesini hayata geçireceklerini açıkladı.

Facebook'tan yapılan açıklamada, Singapur, Endonezya ve Kuzey Amerika'yı birbirine bağlamak için büyük önem taşıyan 2 yeni deniz altı kablosu projesi duyuruldu.

Söz konusu projelerin yasal onaylara tabi olduğu belirtilen açıklamada, Asya-Pasifik bölgesi ve Kuzey Amerika arasına döşenecek kabloların internet kapasitesini artıracağı belirtildi.

Açıklamada, "Echo" ve "Bifrost" adı verilen kabloların ilk transpasifik kablolar olacağı ve genel transpasifik kapasiteyi yüzde 70 artıracağı ifade edildi.

Google'dan yapılan açıklamada ise şirketin "Echo" projesine yatırım yapacağı belirtildi. Açıklamada, söz konusu kablonun bölgede Google Cloud Platformu'nu çalıştıran uygulamalara bağlanan kullanıcılar için gecikmeyi azaltacağı aktarıldı.

Bunun gibi altyapı yatırımlarının bölgesel ekonomik faaliyet üzerinde önemli etkilerinin olabileceğine işaret edilen açıklamada, "Echo" kablosunun 2023'te hizmete hazır hale gelmesinin beklendiği kaydedildi

Manşetler

Yunanistan Türk turistleri kış turizmi için çağırıyor
TTM 2026, turizm profesyonellerini buluşturuyor
Türkiye’nin En Gözde Kaplıca Merkezleri
Avrupa Pist Bisikleti Şampiyonası dünyaya yayınlanıyor
Hataylı çocuklara Karadeniz'de unutulmaz kar tatili
Çeşme rezidans çöplüğüne döndü!
Noel Baba Kilisesi'ni 178 bin Hristiyan ziyaret etti
Manavgat 22 milyar 38 milyon lira vergi ile 52 ili geride bıraktı!
TÜRSAB, seyahat sitelerine erişim engeli talep etti:
TÜİK turizm verileri: Tatili kısalttık, harcamayı artırdık!