EYNESİL- “Tarihin Sesini Eynesil Kalesinde Dinleyin” isimli proje ajans tarafından desteklenecek 24 proje arasında Eynesil Kalesi’nin turizme kazandırılması yer aldı.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından geçtiğimiz yıl teklif çağrısı ilanına çıkılan “2011 Yılı Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” değerlendirme sonuçları açıklandı.
Eynesil Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından hazırlanan Köylere Hizmet Götürme Birliği adıyla ajansa sunulan “Tarihin Sesini Eynesil Kalesinde Dinleyin” isimli proje ajans tarafından desteklenecek 24 proje arasına yerine aldı. Eynesilliler'in hayallerini süsleyen tarihi Eynesil Kalesi’nin turizme kazandırılacak olması vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Proje içersinde Eynesil Kalesi'nin mevcut görüntüsünden kurtulması ve Eynesil ve Giresun’u temsil edecek bir görüntünün oluşturulması için çaba harcanacağı ifade edildi.
Eynesil Kalesi’nin turizme kazandırılması için öncelikle yolunun yapılacağı, otopark alanlarının tahsis edileceği, kafeterya ve kamelyaların yer alacağı bir turizm tesisinin kaleye kurulacağı öğrenildi. 18 ay sürecek olan proje için Eynesil Kaymakamlığı’nın ciddi bir ekip kurmaya hazırlandığı belirtildi.
Manşetler
İstanbul’un Atlantis’i: Sular altındaki "Lanetli" 10. ada Vordonisi!
ITB Berlin: Savaşın gölgesinde diyalog ve dayanıklılık gösterdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
Raylar üzerinde “mermi trenler” seyahati değiştiriyor
Dünyada en çok turist öldürülen, güvensiz şehirler
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti