EXPO 2015'i almakla iş bitmez

Ege-Koop Genel Başkanı ve EXPO 2015 İzmir İçin Avrupa İnisiyatifi Türkiye Eş Başkanı Aslan: EXPO 2015'i almakla iş bitmez

İZMİR -Ege-Koop Genel Başkanı ve EXPO 2015 İzmir İçin Avrupa İnisiyatifi Türkiye Eş Başkanı Hüseyin Aslan, EXPO 2015'in İzmir için bir dönüm noktası olacağını ancak İzmir'in bu idealini gerçekleştirmesi durumunda organizasyonun en iyi şekilde yapılması için daha çok çalışılması gerektiğini söyledi.

Aslan, "EXPO 2015 İzmir için atlama taşı olmalı. Şehrimizin hak ettiği konuma kavuşması için EXPO tabiî ki, çok önemli ancak aslında işimiz bundan sonra başlayacak. Birçok yeni proje ve yıllardır bekleyen projeler tamamlanacak. EXPO 2015 yarışında Milano'yu geride bırakıp bu dev organizasyonu kentimize kazandırdıktan sonra şehrin yerel yöneticilerinin, sivil toplum örgütlerinin, meslek kuruluşlarının, üniversitelerin ve İzmirlilerin EXPO'nun hakkıyla gerçekleştirilmesi için çaba göstermesi gerekiyor" dedi.

 

2008 Mart ayında alınacak karar ile EXPO 2015'in Milano'da mı? yoksa İzmir'de mi yapılacağının karara bağlanacağına dikkat çeken EXPO 2015 İzmir İçin Avrupa İnisiyatifi Türkiye Eş Başkanı Hüseyin Aslan, fuar kapsamında yaklaşık 40 milyon ziyaretçinin gelmesinin beklendiğini kaydetti. İzmir'in EXPO 2015 adaylığının güçlenmesi için çaba sarfedenlere teşekkür eden Aslan, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın yanısıra bakanlarda EXPO 2015 için İzmir'e destek verdiklerini görüyoruz. İzmir'e yönelik yatırım sözleri bizleri umutlandırıyor. İzmir yıllardır göz ardı edildi. 3 verdi, 1 aldı. Hükümetin bu yapıcı tutumunun bundan sonra da devam etmesini bekliyoruz" dedi.

Manşetler

2026 En İyi Turizm Köyü Adayı Adatepe'nin Özellikleri
TCDD’den ilaçlama için ‘dikkatli olun’ çağrısı
Dünya Latte Sanatı Şampiyonası'nda nasıl ikincilik elde etti?
243 kiloluk ton balığına 3,2 milyon dolar
23 takım ve 27 ülkeden 161 bisikletçi, 1133,5 km yarışacak
Havacılık şirketinin lisansı iptal edildi
Ege’nin iki yakası, basketbol ve müzik ile Sakız’da buluşuyor
WTTC, küresel liderleri Mısır’da bir araya getiriyor
TAP Air Portugal en iyi stopover programı ödülünü kazandı
2026’nın Kültür Yolu Festivali Şanlıurfa’da başladı