Evrensel bagaj takip kampanyası

IATA ve Airlines for America (A4A), kötü idare edilen bagajların sayısını azaltmak amacıyla küresel bir bagaj takip kampanyası başlattı.

İSTANBUL - Taşınan bagajların % 0,43’ünden azı sahipleriyle gelmiyor; yeni bir kampanya, bu rakamın daha da düşürülmesini amaçlıyor. IATA ve Airlines for America (A4A), kötü idare edilen bagajların sayısını azaltmak ve verimliliği artırmak amacıyla küresel bir bagaj takip kampanyası başlattı.

Dört milyondan fazla bagaj havayolları tarafından dünya çapında taşınıyor ve yüzde 0,43’ten daha azı sahipleriyle gelmiyor. Bir sonraki adım, performansı daha da artırmak için bagaj takip etmenin tüm avantajlarından faydalanmak.
Haziran 2018’e kadar havayolu şirketleri, bagajların havaalanına kabul edildiğinde, uçağa yüklendiğinde, varış sistemine transfer edildiğinde veya başka bir havayolu şirketi tarafından nakliye için transfer sistemine konulduklarında takip edilebileceklerini taahhüt ettiler.

SAHTEKÂRLıĞı AZALTACAKTıR
IATA’nın Küresel Bagaj Başkanı Andrew Price şunları anlattı: “Bagajın olmaadan varmak, müşterilerimiz için çok sinir bozucu bir deneyimdir. Son on yılda kötü idare edilen bagaj sayımızı geliştirilmiş süreçlerle %54 oranında azalttık.
Bir sonraki adım, performansı daha da artırmak için bagaj denetiminin tüm avantajlarını gerçekleştirmektir.
Bagajın yolcu ile birlikte gelmediği nadir durumlarda, daha hızlı bir yeniden birleşmeyi kolaylaştıracak çok daha fazla bilgi olacaktır. Faydaları bu kadar ile sınırla değil. Takip edilebilen bagajlar, ileriye etkili bir raporlama imkânı sağlayacak, uçakların kalkış için hazır olma süresini hızlandıracak, bagaj süreçlerinin otomasyonunu kolaylaştıracak ve sahtekârlığı azaltacaktır. “
 

Manşetler

İtalya'nın en iyi üç çiçek festivali ve çiçek halı geleneği
İtalya, turizmi köylere yaymak için projeler geliştiriyor
İspanya'nın 2030 turizm stratejisi: İnsan odaklı eko sistem
2025'te en fazla iletişim yapan sektör hangisi?
AVM sektöründe, ciro artsa da reel daralma yaşandı!
Alkollü içkilerin satışına ve tanıtımına yasak geliyor
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Reklamverenler Derneği yeni yönetimini seçti
Türkbükü'nde turizm tesisinde kapasite artışına onay
Bodrum’daki otel projesi için düğmeye basıldı