Evolution, Lütfi Kırdar’da

Dünyanın en büyük dans topluluklarından biri olan Anadolu Ateşi, Türkiye Turnesi’nden sonra yoğun istek üzerine İstanbul’da yeniden sahneye çıkıyor.

İSTANBUL - Türkiye"nin dört bir tarafında binlerce gösteri yapan ve son olarak Türkiye Turnesi ile Anadolu"daki hayranlarına unutulmaz anlar yaşatan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, dev kadrosuyla yeniden İstanbul"da sahneye çıkıyor. 30 Mayıs Pazar akşamı Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium"da sevenleriyle buluşacak olan Anadolu Ateşi, yenilenmiş versiyonu "Anadolu Ateşi Evolution" gösterisiyle sanatseverlere muhteşem bir gece yaşatacak. 250 kişilik dansçı ekibiyle dünyanın dört bir tarafında; 80 ülkede 3 bin gösteri yaparak 20 milyon izleyiciyle buluşan Anadolu Ateşi, yoğun istek üzerine Lütfi Kırdar"da.
Ana konsepti, "Medeniyetlerin Buluşması" olan ve evrensel barış mesajları veren Anadolu Ateşi Dans Topluluğu; Ege zeybeklerinden Karadeniz horonuna, halaydan semaha, oryantal danslardan roman danslarına kadar 3 bin halk dansı figürünü halk müziği çalgılarıyla birleştiriyor. Tüm dünyada aynı anda 4 farklı sahnede gösteri yapabilen Anadolu Ateşi, Türkiye"nin yurt dışı tanıtımına büyük katkılar sağlıyor. Anadolu Ateşi, 9 yıldır sahne aldığı dünyanın en büyük mekanlarında izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanıyor.
Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Anadolu"nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihiyle birlikte folklorunu kaynak olarak aldıklarını belirtirken, yoğun bir turne programı içerisinde olduklarını ifade ediyor. Erdoğan, “Geçtiğimiz ay Anadolu Ateşi Türkiye Turnesi"ni başarıyla tamamladık. Ara vermeden 2"inci büyük projemiz Troya gösterisi ile şuan turnedeyiz. Bu yoğunluk arasında İstanbullular"dan büyük bir talep vardı. İstek üzerine, turnede olmamıza rağmen 30 Mayıs Pazar akşamına Lütfi Kırdar"da bir gösteri yapmaya karar verdik. Gösterimizi hasretle bekleyenlerin özlemini gidereceğiz. Onların karşısına yenilenmiş versiyonumuzla çıkacağız. Bize gösterdikleri bu ilginin karşılığını muhteşem bir gösteri izleyerek alacaklar” diye konuştu.

Manşetler

Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi
Antalya ormanlarında piknik yapmak yasaklandı
Yüreğimizde hayat boyu yaşayan Anneler'in Günü Kutlu Olsun!
Tibet'in beyaz ziyafeti: Shoton veya Yoğurt Festivali
Gılgamış: Ölümsüzlüğü arayan Kral
Alanya Kızılkule Cup’ta 60’tan fazla takım sahaya çıkacak
THY nisan ayında 7,2 milyon yolcu taşıdı
Tahtalı Run to Sky’da 14 ülkeden 501 koşucu koşacak
Mahkeme Yerebatan Sarnıcı'nın Vakıflar'a devrini durdurdu