Everest'e gezi uçağı düştü:19 ölü

Nepal'de Everest Dağı'nı görmek isteyen turistleri taşıyan uçağın iniş sırasında düşmesi sonucu 19 kişinin öldüğü bildirildi.

KATMANDU -Nepal'de Everest Dağı'nı görmek isteyen turistleri taşıyan uçağın iniş sırasında düşmesi sonucu 19 kişinin öldüğü bildirildi.



Nepal'de turistleri taşıyan bir uçağın iniş sırasında düştüğü bildirildi. Uçakta 13 yabancı turist, 3 Nepallı yolcu ve 3 mürettebat olduğu belirtildi. Buddha Air şirketine ait uçağın başkent Katmandu'nun birkaç kilometre uzaklığındaki Bisankunarayan köyünde düşmesi sonucu uçaktaki herkesin öldüğü aktarıldı. Turist uçağının Everest Dağı turu attığı ve düştüğü sırada bölgenin çok sisli olduğu kaydedildi.



Kurtarma görelilerinden Revant Kuvar, 18 kişinin cesedinin uçağın enkazından çıkartıldığını kaydederken, bir kişinin de kaldırıldığı hastanede öldüğünü ifade etti.
Nepal turizm kurumundan yapılan açıklamada, ölen yabancı turistlerden 10'unun Hindistanlı, 2'sinin ABD vatandaşı ve bir kişinin de Japon olduğu bildirildi.
Görgü tanıkları uçağın ilk önce köydeki bir evin çatısına çarptığını ve parçalara ayrılarak düştüğünü ifade etti. Köyde ise hiç kimsenin zarar görmediği aktarıldı.


 

Manşetler

Turizmciler Dünya Kupası tur programlarını açıkladı
İtalya'da 4 havalimanında yakıt kısıtlaması
Uçak düşmeden 121 yolcu hayatını kaybetti
Çok turist gelsin diye 3 ülkeye vize kalkıyor!
Kamu eliyle yapılan yatırımlar kamunun malıdır
Ay'a doğru ilerleyen Artemis II, yarı mesafeyi kat etti
İstanbul'a 3 milyon TL'lik kentsel dönüşüm kredisi
Mavi Akdeniz’i temiz tutmayı ilke edineceğiz.
Yiğit Girgin: 2026 yılının kolay geçmeyeceğini biliyoruz
Turizme 60 milyar liralık kredi paketi geliyor