Eve çevrilen depolar, bodrumlar yasaklanıyor

Yunanistan'da konaklama için eve çevrilen depoların, penceresiz bodrumların yasaklanması konuşuluyor

ATİNA - Yunan Parlamentosu'nda turizm maksatlı ve genelde kısa süreli konaklamalar için eve dönüştürülmüş depoların, penceresi olmayan bodrum katlarının yasaklanması görüşülüyor.Yunanistan'ın 2024 yılında 35 milyon turist ağırladığı düşünülüyor. Cuma günü gündeme alınan taslağın içeriğinde, halihazırda eve çevrilen mekanların kiralama platformlarından kaldırılmasına ilişkin bir öneri mevcut.

Turizm Bakanı Olga Kefalogianni, Parlamento'daki yasa tasarısı görüşmeleri öncesinde katıldığı bir ulusal televizyonda kiralamaya "uygun" mekanları şu şekilde anlattı:

"Kiralanacak mekanın ev olarak inşa edilmiş olması, güneş ışığı alması ve havalandırma imkanının bulunması gerekiyor."

Kefalogianni, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Asgari güvenlik ve işletme standartları getirmek zorundayız çünkü amacımız Yunan turizminin uzun vadeli, sürdürülebilir, yüksek kaliteli gelişimi. Her yıl rekor kırmak gibi bir amacımız yok."

Yasa tasarısı, Atina'nın Kolonaki, Koukaki ve Exarchia semtlerinde kısa dönemli kiralamaların bir yıl süreyle yasaklandığı zaman aralığında gündeme geldi.

Bu semtlerde yasağı ihlal ettiği tespit edilen kişilere 20.000 euro (726.710 Türk Lirası) para cezası uygulanıyor.

2023'te Yunanistan'da Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYİH) yüzde 13'ü turizm gelirlerinden oluşuyordu.

Turizm maksatlı kiralamaların sektöre olumlu anlamda etkilerinin olduğu kabul edilse de bunun yerel halk nezdinde kiralık konut krizine yol açtığı düşünülüyor.

Beklentiler, Yunanistan'ın 2024'te turizmden 22 milyar euro (799,3 milyar Türk Lirası) kazanç sağladığı ve yıl içinde 35 milyon turist ağırladığı yönünde.

Manşetler

Noma, yeni yönetimiyle kapılarını açıyor
Kelebeklerin10 türünden biri yaşam alanını terk etti
Roma ile Madrid arasında gerilim
Akdeniz'de 1.300 yıllık Bizans gemisi bulundu
Bedavacı “influencer”lardan bıktı, yasak koydu
TUI, yeni marka ile 'düşük maliyetli' segmente girdi
Tuna'dan Wehrmacht askerleri ve motosiklet çıkarıldı
Kruvaziyerde, suç hikayesi temalı turlar ve çikolata
Tarihin En Eski Aşkı, Eski Şark Eserleri Müzesi’nde
Turistler Sünnet Düğününde Pistin Tozunu Attı!