Ermenistan'a Türk malı ithalatı yasağı 1 Ocak 2022'de sona erecek

İktidarda olan Sivil Sözleşme Parti milletvekili ve Ermenistan Parlamentosu Ekonomik İşler Daimi Komitesi başkan yardımcısı Babken Tunyan'a göre, karar hükümet tarafından verilecek.

ERİVAN- Ermenistan basınında yer alan iddialara göre önümüzdeki aylarda Türkiye’den Ermenistan’a inşaat malzemelerin ardından da giyim, temizlik ürünleri, ayakkabı, kozmetik ve diğer ürünlerin ithalat yasağı kaldırılacak. Türk malı ithalatı yasağı 1 Ocak 2022'de sona erecek.

Ermenistan Ekonomi Bakanı Vahan Kerobyan'dan bu konuya açıklık getirmesini istendi ve hükümetin Türk mallarının ithalat yasağını kaldırmayı isteyip istemediğini soruldu. Bakan bu soruya cevaben şu  sözleri dile getirdi:

“Tartışılıyor, bunu önlemek için her şeyi yapıyoruz. Yani Türk mallarına uygulanan yasağın uzatılmasının ekonomimize ve yerli üretimimize olumlu etkileri olduğunu ve olabileceğini düşünürsek, kamuoyuna normal bir analiz sunulacağına eminim."

İktidarda olan Sivil Sözleşme Parti milletvekili ve Ermenistan Parlamentosu Ekonomik İşler Daimi Komitesi başkan yardımcısı Babken Tunyan'a göre, karar hükümet tarafından verilecek.

Manşetler

Meliá Hotels: Otantik gastronomi deneyimi sunmalı
2026 seçimleri uluslararası seyahatler için riskleri artırıyor
TUI ile Umman arasındaki turizm ortaklığı askıya alındı
Türkiye turizmde ateş hattının ortasında güvenli bir liman
Türkiye havalimanları iki ayda 32,9 milyon yolcuya hizmet verdi
 Korkuteli'nin tarihi ve kültürel değerleri turizme kazandırılıyor!
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi