ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL- “Güçlü Türsab” sloganıyla Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği-TÜRSAB yönetimine hazırlanan Bursa Selam Tur”un sahibi ve TÜRSAB Güney Marmara eski başkanı Hasan Erdem “Türsab Türk turizmine ve bize zarar veriyor. Türsab seçim sonrası acenteleri unuttu ve kendi haline terketti” dedi.
TÜRSAB GÜCÜNÜ BİZE KULLANMIYOR
İstanbul Haliç Kebap’ta bölgedeki seyahat acenteleri ile yemekte buluşan Hasan Erdem, “Küçük küçük gruplar halinde toplanarak, birbirimizi bir araya getirerek kartopu gibi büyüyerek Türsab’a acenteleri düşünene gerçek yönetim kazandıracağız” dedi.
Hasan Erdem, toplantıda projelerini anlattı ve acentelerin isteklerini dinledi. Hasan Erdem konuşmasında “Türsab’ın gücü var ama bizler için hiçbir şey yapmıyor. Yaptıkları hep kendileri içindir. Başlıca işleri hac umrecilerden para toplamak, bizlenden aidat toplamak, müzelerden komisyon almak, kurduğu 21 şirketin gelirleriyle sağda solda dünyanın çeşitli ülkelerinde dolaşmaktır” dedi.
TurizmNews'den Durmuş Ali Başkan, turkiyeturizm.com'dan Özkan Altıntaş ve Hasan Erdem
ÇEKİP GİTMİYORLAR
Görüyorsunuz Beşiktaş’ta kendilerine 80 milyon liraya köşk yaptılar. Oradan Boğaz manzarasına seyrediyorlar. 250 milyon liramızla Kuşadası’nda Komer merkezini kurdular. Yıllardır atıl ve enkaz gibi duruyor. Para da kazanmıyor. Böyle kötü bir gidişat, kötü bir system ve kötü bir yönetim var. Ama bir türlü başımızdan çekip gitmiyorlar. Git diyoruz gitmiyor. Değiştirmek istiyoruz değiştiremiyoruz. Her zaman bir takım engeller çıkarıyor.
Eğer biz bu işi yapacaksak, eğer ülkemizi seviyorsak bu işi doğru yapmalıyız. Çünkü seyahat acenteleri Türk turizminin lokomotif idir. Türkiye’nin tanıtımını ve pazarlamasını yapmaktadır. Türk turizmini dünyadaki temsilcisidir. Türsab’ta turizmin amiral gemisidir. İnsanın bir odganı görevini yapmadığı zaman kesip alıyorlar.
ACENTELERE TAHDİT GETİRECEĞİZ
Şu anda kendi kurumumuz bize zarar veriyor. 15 yıl önce turizm seyahat acentesinin belgesi 80 bin TL idi. Aradan o kadar zaman geçmiş belgemiz şu an 40 bin TL ve biz satamıyoruz. Buradan sizlere söz veriyorum. Eğer yöretime gelirsek yapacağımız ilk iş 5 yıllığına acente açma işini durduracağız. Acente açılmasını engelleyip tahtid koyacağız. 8-9 bin acente şu an Türkiye için fazladır. 20 acente olan yerde 100 acente oldu. Bu kadar acente enflasyonu pastanın giderek küçülmesine bölünmesine ve herkesin aç kalmasına sebep oluyor. Bunu genel merkez çok iyi bildiği halde sürektliacente açıyor. Bakın 6 ay içinde 250 acnte daha açtı. Niye açıyor. Para toplamak için açıyor.
HASAN ERDEM’İN KONUŞMASININ CANLI YAYINI İÇİN LİNKİ TIKLAYIN
https://www.facebook.com/ozkan.altintas/videos/10154110238613190/