Engelsiz Turizm Sempozyumu

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu katkılarıyla sempozyum yapılıyor.

ANTALYA- Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu katkılarıyla; 15-18 Mayıs 2011 tarihlerinde Antalya’da, Engelsiz Kent- Engelsiz Turizm Sempozyumu yapılıyor. Sempozyumda turizm potansiyeline sahip 300 belediyenin teknik ve üst düzey personeli, özürlülerle ilgili sivil toplum kuruluşlarından 130 temsilci ve ilgili kamu ve özel kurum ve kuruluşlarından 70 temsilci olmak üzere toplam 500 katılımcı bulunacak
Sempozyumda 5378 sayılı Özürlüler Kanunu çerçevesinde 2012 yılına kadar yerel yönetimlerin gerçekleştirmesi gereken özürlü kişilerin sosyal hayata daha aktif katılımı için kamusal alanların ulaşılabilir, erişilebilir duruma getirilmesi konusundaki gelinen nokta ve ülkemiz turizmine sağlayacağı katkılar görüşülecek.
Sempozyumda Türkiye’nin turizm potansiyelinin ve kültürel mirasının tanıtılmasında ulaşılabilir-erişilebilir kentlerin ve turistik bölgelerin önemi ortaya konulacak. Ayrıca yurtdışı ve yurtiçindeki tüm özürlü turistlerin ve ailelerinin ülkemiz turizminden yararlanabilmesi ve sosyal hayata tam katılımlarının sağlanması amacıyla ilgili tarafların işbirliği ile bu güne kadar yapılanlar konuşulacak. Bu arada var olan sorunlar-çözüm önerileri ve gelecekteki hedeflerin belirlenmesi görüşülecek.
16 Mayıs 2011 Pazartesi günü Saat 10.00’da başlayacak olan sempozyumun konuları ise şöyle:
Herkes İçin Ulaşılabilir-Erişilebilir Engelsiz Kent-Engelsiz Turizm Kavramı ve Önemi, Engelsiz Kent-Engelsiz Turizm’in Yaygınlaştırılmasında Yaşanan Sorunlar, Engelsiz Turizm’in Teşvik ve Finansmanı,
Engelsiz Kent- Engelsiz Turizmin Sürdürülebilirliğinde Yerel Yönetimler ve Sivil Toplum Örgüleriyle İşbirliğinin Önemidir.
Sempozyumun sonunda konu ile ilgili olarak sonuç bildirgesine yönelik öneriler oluşturulacaktır.
Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği”nin işbirliğinde organize edilen, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu’nun katkılarıyla 15 – 18 Mayıs 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek “Engelsiz Kent – Engelsiz Turizm Sempozyumu”na basın mensuplarımızın katılımlarından onur duyarız.
 

Manşetler

Turizme 60 milyar liralık kredi paketi geliyor
Otel yatırımlarında Muğla ve Bodrum açık ara önde
ATD, başkentin turizmdeki rolünü güçlendirecek
Salomon Çeşme Yarı Maratonu Ege’nin ritmini taşıyor
TUI Nehir Gezilerinde büyüme yolunda yelken açıyor
Çelebi Havacılık, THY İş Birliğiyle Asya-Pasifik'te
Tadım ustaları lezzet yolculuğunda
Yaşlı kadınlar yalnız seyahati yeniden tanımlıyor
Kambur balina "Timmy" için umutlar tükendi
Müzeye siber saldırı: Mücevherler Merkez Bankası'na saklandı