İSTANBUL - Sabancı Vakfı, “Fark Yaratanlar” programıyla toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlatmaya devam ediyor. 2009 yılından bu yana 69 ‘Fark Yaratan’ öyküsünün yayınlandığı programın yeni Fark Yaratan’ı engelsiz gezi grubu olan “İstanbul’a Çık” projesi oldu. İstanbul’da geziler düzenleyerek engellilerin karşılaştıkları sorunları tespit eden ve iyileştirilmesi yönünde çalışmalar yapan grup, müze, AVM gibi çeşitli mekanların engellilere yönelik olarak düzenlenmesi için girişimde bulunuyor.
“İstanbul’a Çık” projesinin fark yaratan hikayesi, 13 Ocak 2012 Cuma gününden itibaren www.farkyaratanlar.org ve www.sabancivakfi.org internet sitesinin yanı sıra Facebook, Twitter ve Youtube’da yayınlanacak.
Engellilerin sorunlarına yerinde tespit
“İstanbul’a Çık” projesi, 2009 yılından bu yana kamusal alanlara engellilerinin erişimi ile ilgili durum tespiti yapıp, belediyelere ve ilgili kurumlara bilgi vererek erişebilir olmasını sağlıyor.
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD), Fatih Belediyesi ve İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği’nin (İFSAK) desteklediği “İstanbul’a Çık” projesi, çeşitli alışveriş merkezleri, belediyeler, sanat evleri, müzeler, sosyal tesisler ve metrobüs durakları olmak üzere birçok mekanda engellilere yönelik düzenlemelerin yapılmasına öncülük etti. Engelli ve onlara eşlik eden gönüllülerden oluşan 300’e yakın kişi “İstanbul’a Çık” projesine destek veriyor.
Manşetler
Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?