ANKARA- Balıkesir Koca Seyit, Kars, Mardin, Şanlıurfa GAP ve Kastamonu havalimanlarının da eklenmesiyle "engelsiz havalimanları" sayısı 35'e ulaştı Engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara kolaylık sağlanması amacıyla yürütülen Engelsiz Havalimanı Projesi kapsamında sertifika verilen havalimanı sayısı 35'e yükseldi.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kontrolünde yürütülen Engelsiz Havalimanı Projesi kapsamında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü çalışmalarını sürdürüyor. Tüm havalimanlarında "engelsiz havalimanı" kuruluş belgesi almak için çalışmalar yürüten DHMİ, bu kapsamda çalışmalarını tamamlayarak SHGM'ye müracaat etti.
Gerekli koşulları sağlayan Balıkesir Koca Seyit, Kars, Mardin, Şanlıurfa GAP ve Kastamonu havalimanlarına da sertifika verildi. Böylece proje kapsamında sertifika almaya hak kazanan havalimanı sayısı 35 oldu. Sertifikalar doğrultusunda, havalimanlarında faaliyet gösteren ilgili kuruluşların ödeyecekleri ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde yüzde 15 indirim sağlanacak.
Manşetler
Afganistan, turizmi canlandırmak için E-Vize sistemini başlattı
Bayburt Kalesi'nde tarih gün yüzüne çıkarılacak
Geleneksel avcılık yasal zemine kavuşuyor
Vize sistemi gerçekten kimin ya da kimlerin elinde?
Yerebatan Sarnıcı İBB’den alındı, Vakıflar’a tescil edildi
ABD'nin 50 yıllık devri kapandı: "Petrodolar" sistemi çöktü
Bir zamanlar yiyecek için kanını satan milyarder
Savaş, Türkiye ve Doğu Akdeniz'deki turizmi etkiledi.
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri 2026 başlıyor
Yacht Life Boat Show 2026 Antalya'da başladı