İSTANBUL - İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO) tarafından, "Herkes İçin Erişilebilir İstanbul" projesi çerçevesinde engelli vatandaşlar için Boğaz'da gezi düzenlendi.
İDO'dan yapılan açıklamaya göre, engelli vatandaşlar için Kabataş'tan kalkan "Beyoğlu" isimli vapur, Üsküdar Vapur İskelesi'ne de uğrayarak burada bulunan engelli yolcuları aldı.
İDO, tekerlekli sandalye ile geziye katılan engellilerin, vapura daha rahat binebilmeleri için daha geniş bir sürme iskele kullandı. İDO görevlilerinin yardımıyla vapura bindirilen engelli vatandaşlar müzikli, eğlenceli bir Boğaz turu attı.
Gezi sırasında, İDO'nun "Engelli yaşama engelsiz ulaşım" hedefiyle tasarladığı yeni gemilerin, engelli yolculara sağladığı kolaylıklar uygulamalı olarak yolculara anlatıldı.
Boğaz gezisinde, ayrıca İDO'nun "Ne Ala Temaşa" adıyla tertip ettiği "denizde tiyatro" eğlencesi düzenlendi.
Geziye, Ortopedik Özürlüler Federasyonu, Engelsiz Yaşam Federasyonu, Fiziksel Engelliler Vakfı, Görme Engelliler Derneği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü Temsilcileri ile birçok engelli vatandaş katıldı.
Manşetler
Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri