Engelli turiste 15 km yol yapılıyor

Dünyadan ünlü turizm beldesi Side'ye tatile gelen engelli turistlerin hiç bir engele takılmadan gezebileceğini söyledi

SİDE - Side Belediye Başkanı Abbdulkadir Uçar, 10-16 Mayıs Engeliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde yaptığı açıklamada dünyadan ünlü turizm beldesini tatile gelen engelli turistlerin hiç bir engele takılmadan gezebileceğini söyledi.
Side Antik Kent’te 15 kilometrelik bisiklet yolunun yanı sıra yürüme engelli yerli ve yabancı turistler için yol yapacaklarını belirten Başkan Uçar, halihazırda yaşlı ve yürüme engelli turistleri şehir içine 2 golf arabasıyla götürdüklerini söyledi. Engelli yolu yapımını projelendirdiklerini belirten Uçar, 15 kilometrelik bisiklet ve engelli yolunu bir yıl içinde bitirerek hizmete açacaklarını kaydetti.
Side’ye tatile gelen yabancı konukların hiç bir engele takılmadan tarihi ören yerlerini gezmelerini istediklerini ifade eden Uçar, “Dünya turizmimin gözbebeği Side’de engelleri kaldırıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Side’yi engelsiz turizm beldesi yapacağız. Engelli kardeşlerimizin engellerini birlikte kaldıracağız. Engelli yolunda İngilizce, Rusça ve Almanca dillerinde uyarıcı levhalar koyacağız. Işıklandırmaları engelli turistlerin rahat bir şekilde yürümelerine yönelik yapacağız.” diye konuştu.
Her sağlıklı bireyin bir gün engelli kalabileceğini belirten Uçar, engellilerin hayat sigortalarının sağlıklı bireyler olduğunu kaydetti.
 

Manşetler

İstanbul’un Atlantis’i: Sular altındaki "Lanetli" 10. ada Vordonisi!
ITB Berlin: Savaşın gölgesinde diyalog ve dayanıklılık gösterdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi