Engel olmazsak engel kalmaz

İzmir Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen yürüyüşte engelli bireylerin hayatını zorlaştıran cadde ve kaldırımlardaki engellere dikkat çekildi.

İZMİR- 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen farkındalık yürüyüşünde engelli bireylerin hayatını zorlaştıran cadde ve kaldırımlardaki engellere dikkat çekildi.

Engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılmasını sağlamak ve engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen “Uluslararası Engelliler Günü” dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi de bir farkındalık yürüyüşü düzenledi. İzmir Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen yürüyüşte engelli bireylerin hayatını zorlaştıran cadde ve kaldırımlardaki engellere dikkat çekildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Türkiye’de ilk ve tek engelli bireylerden oluşmuş izci birliği olan Engelsiz İzciler Ünitesi üyelerinin de katıldığı yürüyüşte özellikle engelli rampalarına taşıt park eden sürücülerle, görme engelliler için önem taşıyan hissedilir zemin kaplamalarının üzerini işgal eden işletme sahiplerine yönelik uyarılar yapıldı. “Engel olmazsak engel kalmaz” sloganıyla düşüncelerini dile getiren katılımcılar, engellilerin hayatını zorlaştıran en önemli unsurun sahip oldukları fiziki engeller değil, toplumun duyarsızlığı olduğunu dile getirdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda Atamızın manevi huzurunda sona eren farkındalık yürüyüşünün ardından Engelsiz İzciler Ünitesi üyelerine Atatürk rozetleri hediye edildi.

Manşetler

Gran Canaria'da yankesici alarmı
Dertour, Hotelplan ile birleşti, İsviçre'de 17 acentesini kapatıyor
Hollandalıların İspanya'ya seyahat talebi düşüşe geçti
Dünya Milyarderleri Listesi, 2025'in En Zenginleri
Şekerci Cafer Erol, Cartier’i geçip Londra’ya girdi
Vergi teklifi yasalaştı; cezalar arttı!
Pos vurgununa önlem geliyor!
Emlak vergisi önceki yılın iki katını geçemeyecek
Elektrikte yeni dönem: Türkiye genelinde zorunlu olacak
Milyarderler kulübü büyüyor!