Enflasyon Şubat ayında yüzde 55.2 açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Şubat ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini yayımladı.

ANKARA - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Şubat ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini yayımladı. Tüketici fiyatları Şubat ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 55,18 arttı.

Aylık olarak ise fiyatların yüzde 3,3 artış göstermesi bekleniyordu.

Şubat enflasyonuna ilişkin öncü göstergelerde enflasyondaki katılığa ilişkin sinyaller alınmıştı. İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) verilerine göre Şubat'ta İstanbul'da perakende veriler geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 78,62 arttı. Şubat'ta İstanbul'da aylık enflasyon ise yüzde 3,83 oldu.

Üretici fiyatları için gösterge niteliğindeki toptan fiyatlarda aylık yüzde 2,38; yıllık da yüzde 78,69 artış görüldü.

Bir diğer öncü gösterge olan Türk-İş Ankara gıda enflasyonu verisinde de benzer eğilimler görülmüştü.

Türk-İş verilerine göre, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 6,32 oranında gerçekleşti.

Son on iki ay itibariyle değişim oranı yüzde 107,02 olurken 12 aylık ortalamalara göre değişim oranı yüzde 112,87 olarak hesaplandı.

-Veriler anlık olarak güncellenecektir. Veriler ve verilere ilişkin yorumlar için Bloomberg HT yayınını Youtube sayfasındaki canlı yayın sekmesinden izleyebilirsiniz

Manşetler

Bodrum'da Euro devri: Lahmacun 30, hamburger 42 euro
Vize başvurularındaki kayıp para 350 milyar lira
Dünya Kupası, ABD otelleri için beklentileri karşılamadı
Tarihi yapılarda yangın yönetmeliği çıkmazı
Efeler Yolu Ultra Trail yarışları Birgi’de düzenleniyor
Turizm 2025 rakamlarını yakalamayı hedefliyor
Lufthansa Group 20 yeni uzun menzilli uçak siparişi verdi
Costa Cruises Türkiye'ye olan stratejik bağlılığını güçlendiriyor
Antalya Foodfest'in mottosu; "Her sofra bir hikaye!"
Salomon Çeşme Yarı Maratonu’nda ödüller verildi