ENDFİDHA-S2007 yılında TAV"ın temelini attığı Enfidha Havalimanı faaliyete geçiyor. Kasım ayının başlarında ilk uçuşun gerçekleştirilmesi beklenirken, terminalde yılda 5 milyon yolcu hedefleniyor.
18 Ekim 2009 / 00:10ReklamEnfidha Havalimanı, faaliyete geçiyor
2007 yılında TAV"ın temelini attığı Enfidha Havalimanı faaliyete geçiyor. Kasım ayının başlarında ilk uçuşun gerçekleştirilmesi beklenirken, terminalde yılda 5 milyon yolcu hedefleniyor.
Türk şirketi TAV tarafından yapılan Tunus"taki Enfidha havalimanı Kasım ayında kapılarını açıyor. TAV"ın küresel krize rağmen iki yılda bitirdiği tesisin yıllık yolcu kapasitesinin 5 milyon olduğu belirtiliyor.
TAV Tunus ülke direktörü ve TAV Havalimanları Holding iştiraklerden sorumlu iş geliştirme direktörü Haluk Bilgi, pist ve ekipman testlerinde hiçbir sorun çıkmadığını ve seferlere Kasım"ın ilk günlerinde başlanacağını açıkladı. Bilgi, tesisin toplam maliyetinin 550 milyon avro olduğunu belirtti.
Başkent Tunus"a 100 kilometre mesafede olan ve devlet başkanı Zine El Abedine Ben Ali"nin ismini alan Enfidha Havalimanı, Afrika"nın en modern ve yüksek teknolojiye sahip havalimanlarından biri olarak gösteriliyor. 90 bin metrekarelik bir terminale sahip olan tesis sayesinde 5.000 kişilik ek istihdam yaratılacak.
2007 yılında imzalanan anlaşma ile havalimanının işletme hakkını 40 yıllığına alan TAV Firması"nın Tunus"taki ilk yatırımı Enfidha havalimanı değil. Şirket aynı zamanda ülkenin en büyük havalimanlarından biri olan Monastir havalimanının işletme hakkını da elinde bulunduruyor.
Manşetler
Anadolu'nun 106. yıl dönümü için 1920 Koşu Yarışı
Hawaiian Airlines pilotları sakallarını tıraş edecekler
Petrole gelen sürekli zam pazarcı esnafı zorluyor
Hayırsızada’dan günümüze 'köpeksizleştirme siyaseti'
Valilik sokak köpekleri için mayıs sonuna kadar süre verdi
Balkon bahçeciliği eğitimi ile balkonlar renkleniyor
Maceranın ön saflarında yer alan yeni nesil kadınlar
Norveç'i kasıp kavuran Paskalya suç dalgası:Påskekrim
Issız bir adada mahsur kalma fikri çok zor!
Yeni dünyaya hazırlık: Değişen güç odakları