ENAG açıkladı: Enflasyon yüzde 126.91

ENAG, şubat ayı enflasyonunu açıkladı. buna göre enflasyon yüzde 7,21 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 126,91 oldu.

İSTANBUL- ENAG, şubat ayı enflasyonunu açıkladı. buna göre enflasyon yüzde 7,21 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 126,91 oldu. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) her ay, kendi hesapladığı enflasyon oranıyla kamuoyunun karşısına çıkıyor. Açıklanan oranların TÜİK ile arasında büyük bir makas olması dikkat çekiyor.

Tüketici Fiyatları Endeksi’nin (TÜFE) Şubat ayında artan gıda fiyatlarının da etkisiyle aylık yüzde 3.4 artarak yüksek seyretmeye devam etmesi, yıllık TÜFE’nin ise sınırlı bir düşüş kaydederek yüzde 55.5 olarak gerçekleşmesi bekleniyordu.

ENAG yüzde 5.18 dedi!

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 1 Mart 2023’de açıkladığı verilere göre ise İstanbul’da perakende fiyatlar şubatta aylık yüzde 3.83 arttı. Böylelikle aylık enflasyon serisi 44 aya yükseldi.

Akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız biçimde oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) verilerine göre, şubat ayında enflasyon yüzde 7.21 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 126.91 oldu.

Manşetler

Turizmde, veriyle tanıtım, deneyimle sadakat
Rusya Pazarında telep arttı, Sömestir rekor kırdı!
Kesintisiz İnternet ve Yeni Kıtalararası Rotalar
Kardeşiyle evlendi, türbesi Antik Dünyanın Harikası oldu
İtalyan mutfağı, UNESCO ile korunan dünyadaki ilk mutfak oldu
Turizmin henüz tamamen yutmadığı muhteşem adalar
Kira Schikorr, Mein Schiff'in ilk kadın kaptanı oldu
En uzun rotalarda Airbus A380 ile uçmanın maliyeti nedir?
Virgin Australia’dan en uzun aktarmasız, 2800 mil uçuş
Airbus BelugaST #5 son uçuşuna hazırlanıyor