En yaşlı Kore gazisi Kara'nın savaş anıları kitaplaştırılacak

Manavgat Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Şaban Kayar, Manavgat'ta 10 yıl önce 9 Kore gazisinin kayıtlı olduğunu bugün ise sadece iki gazinin kaldığını söyledi.

ABDDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT/ ANTALYA- Antalya Manavgat Gaziler Derneği, hayatta olan Kore gazilerinin hatırlarını kitap haline getireceğini bildirdi. Manavgat Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Şaban Kayar, Manavgat'ta 10 yıl önce 9 Kore gazisinin kayıtlı olduğunu bugün ise sadece iki gazinin kaldığını söyledi. Derneklerine üye 72 Kore, Kıbrıs ve terör gazisinin bulunduğunu belirten Kayar, bunun 42'nin Kıbrıs gazisi olduğunu söyledi.
Derneklerine üye en yaşlı gazi Yusuf Mehtap'ın geçen sene 92 yaşında vefat ettiğini kaydetti.  Şu anda Türkiye'nin ve Antalya'nın en yaşlı Kore gazisinin 93 yaşındaki Sideli Mehmet Kara olduğunu belirten Kayar, '' E n yaşlı Kore gazimizin hali hazırda sağlığı çok iyi. Hafızası mükemmel. Kore'ye gitme ve savaş anını halen dün gibi hatırlıyor ve anlatıyor. Covıd 19 nedeniyle evden dışarı çıkmıyor. Covıd 19'dan önce Kore hatıralarını kayıt altına almak için kamera ve ses kayıt cihazı kullanıyorduk. 93 yaşındaki gazimize Güney Kore'de de tarih okuyan öğrenciler kendisini görmeye geliyor ve savaş anlarıyla ilgili röportaj yapıyorlardı. Bizde hayatta olan değerlerimizin hatıralarını kayıt altına alarak kitap haline ve belgeselini yapmak için çalışıyoruz. Karona virüsü olmasaydı. Güney Kore'den kendisini ziyarete gelecek olan 5 öğrenci vardı. Covıd 19  buna engel oldu. Çanakkale'de Anzak koyuna gelen Avustralyalı ve Yeni Zelandalı gençlerin dedelerinin hatıralarına göstermiş olduğu saygı ve sevgi bize ilham kaynağı oldu. '' diye konuştu.

Manşetler

Geleneksel sanatlar ile edebiyat buluştu
Noma, yeni yönetimiyle kapılarını açıyor
Kelebeklerin10 türünden biri yaşam alanını terk etti
Roma ile Madrid arasında gerilim
Akdeniz'de 1.300 yıllık Bizans gemisi bulundu
Bedavacı “influencer”lardan bıktı, yasak koydu
TUI, yeni marka ile 'düşük maliyetli' segmente girdi
Tuna'dan Wehrmacht askerleri ve motosiklet çıkarıldı
Kruvaziyerde, suç hikayesi temalı turlar ve çikolata
Tarihin En Eski Aşkı, Eski Şark Eserleri Müzesi’nde