Emirates Başkanı Clark: Birinci sınıf yolcuları şımarttık

Emirates Havayolları Başkanı Sir Tim Clark, ekonomi sınıfındaki koltukların ergonomik ve yapısal açıdan geliştirilmesinin mümkün olduğunu ancak bu alanda ilerlemenin yavaş kaldığını vurguladı.

DELHİ / DUBAI - Emirates Havayolları Başkanı Tim Clark, ekonomi sınıfı koltuklarının 1990’lardaki tasarımlardan beri yenilenmediğini belirterek, uzun mesafeli uçuşlarda yolcuların daha konforlu yolculuk yapabilmesi için havayollarının bu alana daha fazla yatırım yapması gerektiğini söyledi.
Emirates Havayolları Başkanı Sir Tim Clark, havayollarında ekonomi sınıfının uzun zamandır eski tasarımlar ve yetersiz yatırımla şekillendiğine dikkat çekti. Delhi’de düzenlenen Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) konferansında konuşan Clark, ekonomi sınıfının 1990’lardan bu yana önemli bir güncelleme alamadığını ve odak noktasının daha çok business ve birinci sınıfa kaydığını anlattı.

Clark, ekonomi sınıfındaki koltukların ergonomik ve yapısal açıdan geliştirilmesinin mümkün olduğunu ancak bu alanda ilerlemenin yavaş kaldığını vurguladı. Uçuş sürelerinin uzaması, özellikle ultra uzun mesafeli rotalarda, ekonomi yolcularının saatlerce aynı pozisyonda oturmasını gerektiriyor. Bu durum, havayollarını daha konforlu çözümler sunmaya yönlendiriyor.

EKONOMİ SINIFI 90'LARDAN BERİ GÜNCELLENMEDİ

Emirates Havayolları Başkanı Sir Tim Clark, havayollarında ekonomi sınıfının uzun zamandır eski tasarımlar ve yetersiz yatırımla şekillendiğine dikkat çekti. Delhi’de düzenlenen Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) konferansında konuşan Clark, ekonomi sınıfının 1990’lardan bu yana önemli bir güncelleme alamadığını ve odak noktasının daha çok business ve birinci sınıfa kaydığını belirtti.

Clark, ekonomi sınıfındaki koltukların ergonomik ve yapısal açıdan geliştirilmesinin mümkün olduğunu ancak bu alanda ilerlemenin yavaş kaldığını vurguladı. Uçuş sürelerinin uzaması, özellikle ultra uzun mesafeli rotalarda, ekonomi yolcularının saatlerce aynı pozisyonda oturmasını gerektiriyor. Bu durum, havayollarını daha konforlu çözümler sunmaya yönlendiriyor.

Yolcu kapıyı açmaya çalıştı: Japon uçak acil iniş yaptı



EKONOMİ SINIFINA YENİ ÖZELLİKLER

IATA konferansında, Avustralyalı havayolu Qantas’ın 2027 yılında Londra-Sidney arasında direkt uçuşlar başlatması planlanıyor. Bu uçuşlarda ekonomi sınıfı yolculara 84 cm bacak mesafesi, hızlı şarj imkanı sağlayan USB-C bağlantı noktaları, 33 cm ekranlar ve daha fazla kişisel eşya saklama alanı sunulacağı açıklandı. Qantas yetkilileri, ergonomi ve kabin içi aydınlatma gibi detaylara önem verdiklerini belirtti.

Bununla birlikte, havayolları maliyet azaltma adımları kapsamında kısa mesafeli uçuşlarda ücretsiz hizmetleri kısıtlıyor. Örneğin, British Airways kısa mesafede ücretsiz yiyecek içecek sunumunu kaldırdı. Şirketin CEO’su Sean Doyle ise yolcu memnuniyetinin bu uygulamalar sonrası arttığını ifade etti.

Yeni tasarımlar ve yenilikçi çözümler halen onay süreçlerinden geçiyor. Almanya’da düzenlenen kabin iç tasarım fuarında çift katlı ekonomi sınıfı koltukları ve yastıklı, konfor artırıcı modeller tanıtıldı. Ancak bu yeniliklerin yaygınlaşması için düzenleyici kurumların onayı bekleniyor.

Manşetler

2025'te en fazla iletişim yapan sektör hangisi?
AVM sektöründe, ciro artsa da reel daralma yaşandı!
Alkollü içkilerin satışına ve tanıtımına yasak geliyor
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Reklamverenler Derneği yeni yönetimini seçti
Türkbükü'nde turizm tesisinde kapasite artışına onay
Bodrum’daki otel projesi için düğmeye basıldı
Gurme pazarında Çin rakiplerini geride bıraktı
13 günlük savaşın Türkiye'ye maliyeti 30 milyar doları aştı
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin aylığı 2 milyon 416 Bin TL