Emekleyen 1000 miğfer Fransa'da

Fransız heykeltıraş Rachid Khimoune'in, İkinci Dünya Savaşı'nın sona erişinin 66. yıldönümü için yaptığı ilginç çalışma Fransa sahillerinde sergileniyor

COLLEVILLE SUR MER -  Fransız heykeltıraş Rachid Khimoune'in, İkinci Dünya Savaşı'nın sona erişinin 66. yıldönümü için yaptığı ilginç çalışma Fransa sahillerinde sergileniyor. Khimoune'nin 1990'lı yıllarda, farklı ulusların ordularında kullanılan miğferlerden esinlenerek yaptığı 1000 kaplumbağa, sahile gelenlerin ilgi odağı oldu.



Müttefik güçlerin zaferinin yıldönümünü kutlayan Fransızlar, "savaşın hiç bitmeyen korkularını" temsil eden kabukları miğfere benzeyen kaplumbağaları barışın sembolü olarak kabul ediyor. Ünlü heykeltıraş, çalışmasını daha önce Eyfel Kulesinde de sergilemişti.

 

Manşetler

Yunanistan'da "havlu isyanı" zafer kazandı
6 ülkeden 11 grupta 600 dansçı Side'de dans etti!
Kaş'ta turizm sezonu Yörük Göçü ile başladı!
ŞUTUDER’de Yeni Başkan Mehmet Kamil Türkmen oldu
Harem'in Kalbi İlk Kez Kapılarını Açtı!
Vize başvurularının yüzde 90'ı onaylandı
Coffee Festivali'ne100’e Yakın Marka, 17 Bin ziyaretçi katıldı
Kemer destinasyonu 650 turizm acentesine tanıtıldı
Miniatürk’te “Bahara Merhaba” festivali başlıyor
Havayolları, jet yakıtı fiyatı nedeniyle 13 bin uçuşu iptal etti