EasyJet, Ocak 2027'de uçuşlarını durduracak.

EasyJet, Ocak 2027'den itibaren Leeds'ten Barselona, ​​Mallorca, Malaga ve diğer tüm destinasyonlara uçuşlarını durduracak.

LONDRA -  İngiliz düşük maliyetli havayolu şirketi easyJet, 5 Ocak 2027'de Leeds Bradford Havalimanı'ndan (İngiltere) operasyonlarını durduracağını ve bu tarihten sonra söz konusu havalimanından planlanan tüm uçuşları iptal edeceğini duyurdu. 5 Ocak'a kadar planlanan uçuşlar normal şekilde gerçekleştirilecektir. Bu durum, İspanya'daki üç destinasyonu etkileyecektir: Barselona, ​​Malaga ve Mallorca.

Aviaciononline.com'un haberine göre, EasyJet 2010 yılından beri Batı Yorkshire'daki bu havaalanından seferler düzenliyor ve sezon boyunca İspanya'nın üç şehri, Belfast, Paris ve Cenevre gibi popüler destinasyonlara uçuşlar sunuyor .

5 Ocak'tan sonraki uçuşlar için rezervasyonu olan yolculara , başka bir havaalanından uçuşa ücretsiz aktarma veya tam para iadesi teklif edildi . Havayolu şirketinin sözcüsü, ayrılışı duyurduktan sonra şunları söyledi: "Leeds Bradford Havaalanı'ndan olan rotalarımızı gözden geçirdikten sonra, 5 Ocak'tan sonra bu havaalanından uçuş yapmama kararı aldık. Odak noktamız, müşterilerimiz arasında en popüler olan rotaları korumak ve geliştirmektir. Leeds Bradford Havaalanı ile kurduğumuz ilişkiye değer veriyoruz ve talebin olduğu yerlerde daha fazla seçenek ve bağlantı sağlamak amacıyla ağ seçeneklerimizi sürekli olarak gözden geçiriyoruz."

EasyJet, bu ayın başlarında ABD merkezli özel sermaye fonu Apollo Global Management'a 6,65 milyar Euro değerinde bir anlaşmayla satılmayı kabul etti. Satış kesinleşmiş olsa da, düzenleyici onayını bekliyor. Teklif, aylarca sektörü meşgul eden bir ihale savaşından sonunda çekilen Castlelake'in rakip teklifini geride bıraktı . Leeds'teki üssünün terk edilmesi, şirketin yeni sahiplik altında yeniden yapılanmaya yönelik ilk adımı olarak yorumlanabilir.

Manşetler

Pasaportu alüminyum folyoya sarmak hackerları engelliyor mu?
İstanbul’un kültürel kimliğinde büyük şirketlerin rolü büyüyor
Avrupa’nın “gizli cenneti” keşfedildi: Arnavutluk’a turist akını
Brigitte Bardot’nun eşi, eşyalarının satışına tepki gösterdi
Marakeş’in 116 yıllık kahve efsanesi İstanbul’a geliyor!
2000 yıllık Hıdırlık Kulesi müzik ve sanatı buluştuğu yer oldu
Antalya Konyaaltı Sahili'nden günlük 60 ton atık çıkıyor!
Karavan Park karavan tutkunu turistlerin gözdesi oldu!
Lübnanlı yıldız Najwa Karam’dan müzik şöleni
Türk İş Kadınları Plaket Töreni'nde 'Başarılar' Ödüllendirildi