EasyJet, GB ödeme yaptı

easyJet, GB Havayolları’nın hissedarı olan Bland Group Limited’e şirketi satın almak için nakit olarak 103.5 milyon GBP ödedi.

Emre Altıntaş-Türkiye Turizm


LONDRA-EasyJet Airline Company Limited, GB Airways Limited’i satın alacağını ilk kez Ekim ayında açıklamıştı. Satın alma süreci son yasal işlemlerden sonra başarıyla tamamlandı. easyJet, GB Havayolları’nın hissedarı olan Bland Group Limited’e nakit olarak 103.5 milyon GBP ödedi.

easyJet Yönetim Kurulu Başkanı Andy Harrison konuyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

“GB Havayolları’nı satın alma sürecini tamamlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. easyJet ekibinin bir parçası olmak üzere geçiş evresi yaşayan GB Havayolları elemanlarının tümüne hoşgeldin diyoruz.”

GB Havayolları’nın alımı, İngiltere’de satılan koltuk sayısının %18’ine sahip olan easyJet’in ülkedeki lider konumunu güçlendiriyor. easyJet artık Londra Gatwick ve Manchester gibi iki büyük havalimanından müşterilerine daha fazla güzergah seçeneği sunabilecek. Yeni güzergahlar şimdiden easyJet.com adresinde satışa çıktı. Bu güzergahlar arasında Sharm El Sheikh, Kanarya Adaları, Korfu, Yunan Adaları ve Türkiye’ den Dalaman bulunuyor.

easyJet’in yeni uçuş noktaları:

 

Londra Gatwick’ten

Manchester’dan

Ajaccio (Korsika)

Heraklion (Yunanistan)

Alicante (İspanya)

Innsbruck (Avusturya)

Bastia (Korsika)

Malta

Korfu (Yunanistan)

Malaga (İspanya)

Dalaman (Türkiye)

Paphos (Güney Kıbrıs)

Faro (Portekiz)

Tenerife (İspanya)

Cebelitarık

 

Gran Canaria (Kanarya Adaları)

 

Heraklion (Yunanistan)

 

Hurghada (Mısır)

 

Ibiza (İspanya)

 

Innsbruck (Avusturya)

 

Lanzarote (Kanarya Adaları)

 

Madeira Mahon (Menorca Adası)

 

Malaga (İspanya)

 

Manşetler

Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri