Durian meyvesinin kokusu, THY uçağına acil iniş yaptırdı

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul- Barcelona seferini yapan uçağı, durian meyvesinin kabin içerisine koku vermesi üzerine İstanbul Havalimanı'na acil iniş yaptı.

İSTANBUL - Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul- Barcelona seferini yapan uçağı, durian meyvesinin kabin içerisine koku vermesi üzerine İstanbul Havalimanı'na acil iniş yaptı.

THY’nin TK-1855 sefer sayılı Airbus A330 tipi uçağı, saat 15.35 de Barcelona seferini yapmak üzere İstanbul Havalimanı’ndan havalandı.

Uçak havalandıktan bir süre sonra kabin içerisinde bir koku alınmaya başlandı. Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek acil iniş için izin istedi.

ACİL İNİŞ YAPTI

THY uçağı saat 16.45 de İstanbul Havalimanı’na inişini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdi. Uçakta yapılan kontrollerde kabin içerisinde yayılan kokunun kargo bölümünde bulunulan durian meyvesinden kaynaklandığı belirlendi.

Yolcular THY tarafından tahsis edilen başka bir uçakla Barcelona’ya gideceği öğrenildi

KESKİN KOKUSU VAR

THY uçağını geri döndüren Durian meyvesi, Malezya, Tayland ve Endonezya kökenli bir bitkidir.

Meyvenin kokusu oldukça keskindir. Bu nedenle kapalı alanlara sokulmasına müsaade edilmez

Manşetler

İliteşim ve Turizmde küresel dönüm noktası gerekiyor
Kemer Beldibi Yolu turizm sezonuna kadar yenileniyor
FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor