ROMA- ABD, Kanada ve İsveç'in ardından İtalya'da da gökten yüzlerce ölü kuş yağdı. ABD, Kanada ve İsveç'in ardından İtalya'da da gökten yüzlerce ölü kuş yağdı. Ülkedeki Kuşları Koruma Derneği yetkilileri Aenza kasabasının sokaklarından 700'den fazla ölü kumrunun toplandığını açıkladı.
Ülkedeki Kuşları Koruma Derneğinin yetkilileri, kuzeydeki Faenza kasabasının sokaklarından 1 Ocaktan bu yana 700'den fazla ölü kumrunun toplandığını belirtti.
Kuşların ölüm sebebinin henüz kesinleşmediğini kaydeden yetkililer, bununla birlikte kuşların çok fazla ayçekirdeği yiyerek, karaciğer ve böbreklerine zarar vermiş olabileceklerini söyledi. Kuşların soğuktan etkilenmiş olabilecekleri de belirtildi.
Ölü kuşlar bu kez Quebec'e yağdı
Kanada'nın Quebec eyaletinin başkenti Quebec City'nin batısında küçük bir kasaba olan St. Augustin-de-Desmaures'de 80 adet ölü kuş bulunduğu açıklandı.
Quebec Doğal Kaynaklar Bölümü Sözcüsü Nicolas Begin, kasabadaki çiftliklerden birinden gelen ihbar üzerine gittikleri bölgede, çiftçilerle 80 adet ölü kuş topladıklarını söyledi. Kuş ölümleri ile ilgili çalışma başlattıklarını kaydeden Begin, kuşlar üzerinde laboratuvar testleri ve doğal ortam araştırmaları yapılacağını ifade etti.
Montreal'deki McGill Üniversitesi Doğalhayat Biyologlarından David Bird, olayla ilgili hergün binlerce telefon aldıklarını belirterek," kuş ölümlerinin, İncil'le ya da kıyametle alakası yok. Uzaydaki yaratıkların işi de değil. Kuşlardaki ölüme, kontrolden çıkmalarına neden olacak aşırı bir korku, coşku ya da heyecanın neden olduğu kanaatindeyiz. Ancak her ne olursa olsun, insanların paniğe kapılmalarına gerek yok" dedi.
Manşetler
İstanbul’un Atlantis’i: Sular altındaki "Lanetli" 10. ada Vordonisi!
ITB Berlin: Savaşın gölgesinde diyalog ve dayanıklılık gösterdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi
Brezilya, 2026 Karnavalı'nda yabancı ziyaretçi rekoru
Trump, İspanya ile ticarete veda ediyor
Gürcistan BM turizm adaylığını geri çekti
Astana, Avrupa seyahat forumuna ev sahipliği yapacak.
Turizmci Murathanoğlu beton mikserinin altında kalarak can verdi