Dubai'nin kumu bile milyon dolara satıldı

Dubai'de Jumeirah Bay adasında boş bir kum üzerine kurulu arsa 125 milyon dirhem (34 milyon dolara) satıldı.

DUBAI- Dubai'de Jumeirah Bay adasında boş bir kum üzerine kurulu arsa 125 milyon dirhem (34 milyon dolara) satıldı Çevrimiçi perakendeci PrettyLittleThing'in eski CEO'su İngiliz moda patronu Umar Kamani, iki yıl önce Dubai'nin yapay adası Jumeirah Körfezi'ndeki 24.500 metrekarelik boş arsayı satın aldı.

Gelişmemiş olmasına rağmen, adadaki alan talebi o kadar yüksek ki, Kamani'nin 10 milyon doların biraz altında ödediği araziyi şimdi 34 milyon dolara satıldı ve 24 milyon dolar kar sağladı.

Bloomberg'in haberine göre 24.500 metrekarelik boş parsel, Dubai anakarasından köprüyle ulaşılabilen denizatı şeklindeki bir kara parçası olan ve rağbet gören Jumeirah Bay Adası'nda yer alıyor.

Dubai'deki Knight Frank'in birinci sınıf konutlar müdürü Andrew Cummings, satın alım işlemiyle ilgili “Kum için 125 milyon dirhem ödendi. Basına yansıyan her şey ağırlıklı olarak muhteşem villalar, inanılmaz çatı katları ve diğer şeylerdi. Ancak bu, bir arsa ve boş kum için büyük bir rekor anlamına geliyor” dedi.

Dubai Arazi Departmanı'na göre mülk iki yıl önce 36,5 milyon dirheme satın alındı ve satıcıya 88,5 milyon dirhem kâr sağladı. Öte yandan yine Bloomberg’in haberine göre alıcı arsa üzerinde bir aile tatil evi inşa etmeyi planlıyor.

Manşetler

Tuna'dan Wehrmacht askerleri ve motosiklet çıkarıldı
Kruvaziyerde, suç hikayesi temalı turlar ve çikolata
Tarihin En Eski Aşkı, Eski Şark Eserleri Müzesi’nde
Turistler Sünnet Düğününde Pistin Tozunu Attı!
THY’nin Çalışan Sayısı 36 Bin 482’ye Ulaştı
Konya'ya göl manzaralı 10 katlı otel inşa edilecek
Akdeniz’de plastik alarmı! Akıntılar Alanya’ya taşıyor
Turist artışında OECD ülkelerinde dördüncü sıradayız
2026’da aşırı turizmin öne çıktığı 8 destinasyon
İş Bankası Grubu üst yönetiminde görev değişimi