DUBAI- Körfez ülkelerinin ticari merkezi Dubai'de inşası devam eden ve bu yıl kargo operasyonlarına başlanan El Maktum Uluslararası Havaalanı'nın gelecek yılın sonunda hazır olacağı bildirildi. Dubai Havaalanları Yönetim Kurulu Başkanı Paul Griffiths, "halen yeni havaalanı için Master Plan'ı gözden geçirdiklerini ve her şey planladığı şekilde giderse yeni terminalin açılışını yıl ortası yerine yıl sonuna doğru yapacaklarını" söyledi.
Geçen Haziran ayında ilk kargo uçağının inmesiyle kargo operasyonlarına başlanan El Maktum Havaalanı, tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak.
Dubai'de dün sona eren Ortadoğu İş Havacılık Şovu'nda konuşan Griffiths, halen kullanılan Dubai Uluslararası Havaalanı'nı genişletme çalışmalarının devam ettiğini ve yıllık kapasitenin 2018 yılına kadar 60 milyon yolcudan 90 milyon yolcuya çıkacağını belirtti.
Yetkiliye göre havaalanında inşası devam eden ek terminal Concourse 3'ün 2012'de hizmete girmesi ile halen 60 milyonu bulan yıllık yolcu kapasitesi de 75 milyona ulaşacak.
Manşetler
Arap turistler Türk gibi yaşamaya, semt pazarlarına geliyor
Dertour, Alman Seyahat Sigorta Fonu'na karşı davayı kazandı
İstanbul ve Sabiha Gökçen'e 'kuş bilimcisi' yerleştirildi
Aena, Birleşik Krallık'taki varlığını genişletiyor
İGA, Günlük 1444 uçuşla Avrupa şampiyonu
Demre 2. Noel Baba Festivali başladı
Muratpaşa Share Projesine 66 bin Euro Hibe Desteği aldı
FITUR, Turizm Fuarı “bilgiye odaklanma” ile açılacak
Pegasus, CFM LEAP-1B motor siparişini duyurdu
Accor Türkiye, 2030’a kadar 100 otele ulaşacak