DUBAI - Ortadoğu’nun en büyük turizm fuarlarından Arabian Travel Market kapılarını açtı. En önemli katılımcılardan olan Türk turizmciler yüzlerce görüşme yaptılar. Londra WTM ve Berlin ITB fuarlarından umduklarını bulamayan Türk turizmciler için Dubai ATM 2025, umut fuarı oldu. Fuara katılan turizmciler verimli görüşmeler yaptıklarını bildirirken, özellikle uzak pazarlara yönelik tanıtım çalışmalarının önemli olduğu belirttiler. Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin Türkiye’ye olan ilgisinin Dubai’de arttığını belirten turizmciler, “Türkiye ATM 2025’te önemli tanıtım yaptı. Geriş dönüşleri alırsak, sancılı dönem yaşayan Türkiye turizmi için umut ışığı olur” dediler.
Fuarın en önemli katılımcılarından Türkiye’den Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Türk Hava Yolları, Artaş, Ajet, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) ve TÜRSAB ile birçok otel zinciri, belediye fuarda Türk turizmini tanıttı.
İTO Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Yaşık, turistlerin daha önce taksilerden şikayet ettiğini şu anda ise yeme-içme sektörünün fiyatlarının yüksekliğinin sorun olduğunu belirterek, "Bu Arap turisti de Avrupalı turisti de etkiliyor. Arap turistler artık hiç gitmedikleri Gürcistan ve Saray Bosna gibi destinasyonlara gidiyorlar" dedi. İstanbul açısından bu yılın daha iyi olacağını anlatan Yaşık, "Bizim İstanbul'da yatak kapasitemiz belli. En fazla 20-22 milyon civarında turist alabiliriz" açıklaması yaptı.
Dubai'deki ATM Fuarı'nda ilk kez stantlarıyla bulunduklarını söyleyen TÜYAP Stratejik Pazarlama Grup Müdürü Nur Gün Koç, 20'ye yakın görüşme yapmayı planladıklarını, Arap coğrafyasının hedef pazarlarından olduğunu söyledi. Koç, "Fuarlarımıza gelen yabancı ziyaretçilerin yaklaşık yüzde 35'i Ortadoğu coğrafyasından. O nedenle bu fuarı önemsiyoruz. İran'da ofisimiz var. Biz oradan da Ortadoğu coğrafyasından da fuarlarımıza alım heyetleri getiriyoruz" dedi. Bu yıl 55-56 adet fuar yapacakları bilgisini paylaşan Koç, en az yarım milyon yabancı ziyaretçiyi ağırlayacaklarını anlattı.