BERLİN- Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman milli takımının Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil'in oyununu çok beğendiğini ve kendisini Arjantin maçından sonra soyunma odasında bizzat tebrik ettiğini söyledi.
Başbakan Merkel, genel başkanlığını yaptığı Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisine bağlı Orta Ölçekli İşletmeler Birliğinin geleneksel olarak her yıl düzenlediği yaz şenliğine katılarak, şenlikte stant kuran Aydın Döner'den de döner keserek yedi.
Berlin'deki Pamfilya restoranın sahibi Fikri Arslan ile birlikte döner kesen ve bir süre futbol konusunda sohbet eden Merkel, "Özil'in oyununu çok beğeniyorum. Kendisini bizzat tebrik ettim" diye konuştu.
Arslan'ın, "Televizyonda heyecanınızı gördük. Oradan oraya koşturuyordunuz" sözleri üzerine Merkel, çevresinde kendisiyle birlikte sevinecek az sayıda kişinin bulunduğunu, Güney Afrikalıların Arjantin'i tuttuğunu söyledi.
Aydın Döner'in sahibi Hanefi Aydın ile de bir süre sohbet eden Merkel, daha sonra kendisine bir döner tabağı hazırlattı. Merkel, dönerin yanına yeşil salata ve soğan istedi. Merkel, tabağındaki döneri yiyerek stanttan ayrıldı.
Hanefi Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, dönerin Almanya ve tüm Avrupa'da artık bir marka haline geldiğini, kalitesinin korunması gerektiğini söyledi. Aydın, "Gelinen noktadan daha iyi bir yere gelmemiz bizim elimizde. Daha iyi olabilmek için kaliteye ve temizliğe önem vermeliyiz" dedi.
Manşetler
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi
Captain Arctic Kuzey Kutbu’na rüzgarla sefere çıkıyor
Almanya'nın en zenginleri listesinde 3 Türk yer aldı
Yapay zekâ uçakta ne yendiğini takip ediyor
Türkiye'den beş şirket listede
Analistler: Uçak bilet fiyatları daha da yükselecek
Mısır’dan seyahat dünyasına çağri: “B planı değiliz!”