Dolar kuruna bu sabah 06.10'da ne oldu?

Merkez Bankası’nın aldığı faiz artışı kararlarıyla Dolar kurunun sert yükselişlerinin önüne geçilemedi. Dolar kuru bu sabah saatlerinde aniden 27.40 TL’ye kadar fırladı.

ANKARA- Merkez Bankası’nın aldığı faiz artışı kararlarıyla Dolar kurunun sert yükselişlerinin önüne geçilmeye çalışılsa da bu konuda pek de başarılı olunamadı. Dolar kuru bu sabah saatlerinde aniden 27.40 TL’ye kadar fırladı.

DOLAR KURUNDA SERT YÜKSELİŞ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası son toplantısında faizi 750 baz puan artırarak politika faizini yüzde 25’e çıkardı. Bu faiz artışına rağmen kur kısa bir süre sakin kalsa da yeniden yükseliş hareketlerine başladı.

Milli Gazete'de yer alan habere göre sabah Türkiye’de piyasaların kapalı olduğu sırada çok sert bir hareket grafiklere yansıdı. Sabah saat 06.10’da kur 26.95 TL’den sert bir iğne yaparak 27.40 TL’ye kadar fırladı.

Kısa bir süre için çok sert bir yükseliş gözlemlenen Dolar kuru şu sıralarda 27 TL sınırında seyrederken bu ani artışın nedeni de merak ediliyor.

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı