DOKA,'dan turizm projelerine hibe

DOKA, 2013 yılında 'İmalat sanayi' ve 'Kültür ve turizme yönelik hazırlanacak projelere hibe desteği sağlayacağını açıkladı.

ARTVİN - Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), 2013 yılı mali destek programı kapsamında 'İmalat sanayi' ve 'Kültür ve turizme yönelik altyapı' alanlarında hazırlanacak projelere hibe desteği sağlayacağını açıkladı.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) imalat sanayi, kültür ve turizm altyapısı destekleri bilgilendirme toplantısı Artvin'in Hopa ilçesi Necmettin Aydın Kültür Merkezi Sinema Salonu'nda yapıldı. Toplantıda, ajans uzmanları Fatih Ege ve Oğuzhan Şatır, programların bütçesi, başvuru koşulları ve yöntemi ile bu teklif çağrıları kapsamında hazırlanabilecek proje konuları hakkında detaylı bilgiler verdi. Toplantıya çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektör firmaları ve ilgili sivil toplum temsilcileri tarafından katıldı.
İmalat sanayii alanındaki desteklerin KOBİ niteliğindeki kar amacı güden ve imalat sanayii alanında faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişilere yönelik olduğu açıklandı. Bu programın amacı, bölgede imalat sanayii alanında faaliyet gösteren işletmelerin kurumsal yapısının güçlendirilmesi, üretim kapasitelerinin, ürün çeşitliliğinin, Ar-Ge reklam, tanıtım, pazarlama yeteneklerinin geliştirilmesi ve bu sayede sağladıkları katma değer ile birlikte rekabet edebilirlik düzeylerinin yükseltilmesi olup, bütçesi 10.000.000 TL olduğu açıklandı.
Kültür ve turizm altyapı destekleri ise kaymakamlıklar, kamu kurum ve kuruluşlarının bölge, il ve ilçe müdürlükleri, bakanlıklara bağlı kurum, kuruluş ve enstitüler, yerel yönetimler, 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu doğrultusunda kurulmuş birlikler, üniversiteler, sanayi ve ticaret odaları, kar amacı gütmeyen kooperatifler ve STK'lara sağlanacak. Amacı, bölgenin doğal yapısının ve kaynaklarının korunması, tarihi, doğal ve kültürel potansiyelin harekete geçirilmesi, sürdürülebilir turizm altyapısının ortaya çıkarılması, mekan ve yaşam kalitesinin artırılması, etkin tanıtım politikalarıyla bölgenin ve bölgedeki illerin markalaştırılması, kültürün korunması ve geliştirilmesi, bölgeye gelen turist sayısını ve ortalama kalış süresini artırarak turizm sezonunun genişletilmesi ve bu suretle bölgenin turistik cazibe merkezi haline getirilmesini amaçlamakta. Programın toplam bütçesi ise 5.000.000 TL.
Programlar hakkında kapsamlı bilgi ve başvuruda gerekli belge, form ve dokümanlar Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nden temin edilebilecek.

Manşetler

ATD, başkentin turizmdeki rolünü güçlendirecek
Salomon Çeşme Yarı Maratonu Ege’nin ritmini taşıyor
TUI Nehir Gezilerinde büyüme yolunda yelken açıyor
Çelebi Havacılık, THY İş Birliğiyle Asya-Pasifik'te
Tadım ustaları lezzet yolculuğunda
Yaşlı kadınlar yalnız seyahati yeniden tanımlıyor
Kambur balina "Timmy" için umutlar tükendi
Müzeye siber saldırı: Mücevherler Merkez Bankası'na saklandı
Yalnız seyahat eden kadınlar için en iyi destinasyonlar
Brüksel ve Paris'i unutun: Avrupa'nın yeni çikolata başkentleri.