SOFYA - Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen törende, Türk şirketi Doğuş İnşaat ve Ticaret Holding'in ihalesini kazandığı metro genişletme projesinin temeli atıldı.
Toplam 185,2 milyon avro değerinde, kentin Nadejda semtini merkeze bağlayacak 5 yeraltı metro istasyonunu içerisine alan projenin temel atma törenine, Sofya Belediye başkanı Boyko Borisov, Ulaştırma Bakanı Petar Mutafçiev, ve Avrupa fonlarının değerlendirmesinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Miglena Plugçieva katıldı.
Başbakan Yardımcısı Plugçieva, Avrupa Birliği (AB) fonlarından yararlanarak Bulgaristan'da gerçekleştirilecek en büyük altyapı projesinin Sofya metrosunun genişletme projesi olduğunu belirterek, ''Bu proje bizim için güçlü bir semboldür. Başarılı olursak AB'ye önemli bir ortaklık mesajını vermiş olacağız" diye konuştu.
Ulaştırma Bakanı Petar Mutafçiev, Sofya metrosu genişletme projesinin zamanında tamamlanması durumunda Bulgaristan;da buna benzer daha küçük projelere bir başarı örneği oluşturulacağını kaydetti.
Sofya Belediye Başkanı Boyka Borisov da Sofya metrosu genişletme projesinin tümüyle tamamlanması beklendiği 2014 yılında, 2 milyon nüfuslu Bulgaristan başkentinin Avrupa'nın ulaşım açısından en konforlu başkentlerin arasında yer alacağını belirtti.
Sofya belediyesine bağlı Metropoliten EAD şirketinin açtığı ihalede 14 rakip şirket arasından seçilerek ihaleyi kazanan Doğuş İnşaat ve Ticaret Holding;in metro inşaat çalışmalarını 43 ayda tamamlaması bekleniyor.
Doğuş İnşaat ve Ticaret Holding daha önce Bulgaristan'da Burgaz ile Karnobat kentleri arasında 43 kilometrelik bir otoyol projesini başarıyla tamamlamıştı.
Manşetler
Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri