ANKARA- Mersin Kumkuyu, Trabzon, Avşa Türkeli, Silivri, Muğla Ören, İzmir Yenifoça ve İzmir Karaburun'a yat limanı inşa edilecek.
Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü, daha önce alt yapı inşaatlarının önemli bir kısmı tamamlanan Kumkuyu, Trabzon ve Avşa Adası Türkeli yat limanlarının iskele ve üst yapı tesisleri ile işletilmeleri için yap-işlet-devret (YİD) yöntemiyle ihaleye çıkıyor.
Firmalar ihale dosyalarını 18 Mayıs'tan itibaren DLH Genel Müdürlüğü'nden alabilecek.
DLH Genel Müdürlüğü, ayrıca Silivri, İzmir-Yenifoça, İzmir-Karaburun ve Muğla-Ören yat limanlarının alt ve üst yapı işleri ile işletilmesi için de ihaleye çıkacak.
18 Mayıstan itibaren dosyaların temin edilebileceği bu ihalede de tekliflerin iki ay içinde alınması hedefleniyor.
Yat limanları için 30 yıl işletme süresi öngörülüyor.
Ulaştırma Bakanlığı, 10 bin 500 olan Türkiye'nin yat bağlama kapasitesini 2013'e kadar 20 bine çıkarmayı hedefliyor.
İhale edilecek yedi yat limanının toplam yat bağlama kapasitesi bin 600 olacak.
Manşetler
Kappatur’dan 2027’de 299 Euro’dan turlar, yeni rotalar
Rusya dünya lideri: Sokaklarda 2,8 milyon kedi yaşıyor
Rayların 11 lüks efsanesi: İstanbul dünya listesinde!
İspanya turizminde kriz: Liderlik tehlikede mi?
Türk gıda ihracatçılarının ABD hedefi: 2 milyar dolar
THY’de 2027 hazırlığı: Yeni hatlar geliyor
Padişahın ahırlar amiri bir köye adını verdi: İmrahor
Gezgin gösteriş değil, özgün deneyim istiyor!
Caddebostan’ın 1600 yıllık hafızası kitap oldu
Alanya’dan Letonya’ya turizmde yeni iş birlikleri