Divriği Ulu Cami'ne ziyaretçi akını

''Görmeden Ölmeyin'' sloganıyla tanıtımı yapılan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nı son 5 ayda yaklaşık 150 bin kişi ziyaret etti

DİVRİĞİ- UNESCO'nun ''Dünya Kültür Mirası'' listesinde yer alan ve ''Görmeden Ölmeyin'' sloganıyla tanıtımı yapılan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nı son 5 ayda yaklaşık 150 bin kişi ziyaret etti.
Divriği Kaymakamı Salih Ayhan yaptığı açıklamada, eşsiz bir eser olan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası başta olmak üzere tarihi konakların, camilerin, kalenin, hamamın bulunduğu Divriği'de, bu yıl turizm patlaması olduğunu ifade etti.
Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında, yapılan tahmini hesaplamalara göre 150 bin kişiyi ağırladıklarını ifade eden Ayhan, ''Özellikle medya kanalıyla ve yaptığımız tanıtımlarla bu yıl tarihi başarıyı yakaladık. Bundan sonraki süreçte Ulu Camii ve Darüşşifası'na endeksli olarak ilçeyi tanıtım çalışmalarına hız vereceğiz. Önümüzdeki sene büyük bir turist patlaması bekliyoruz'' dedi.
Divriği'nin hak ettiği yere gelmesinde hükümetten oldukça büyük destek aldıklarını belirten Ayhan, ''Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Kültür Bakanımız, Ulaştırma Bakanımız ve Sivas Valimizin yanı sıra birçok kurumumuz Divriği'yi markaja almış durumdalar. İlçenin sorunları hakkında her istediğimiz talep kabul görüyor. Turistlerimizin ciddi bir şekilde şikayetçi olduğu yol konusunda, çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı sayın Habip Soluk, her fırsatta ilçemize gelerek çalışmaları takip ediyor. Yol sorununun tamamlanmasının ardından Divriği'ye artık daha kolay ulaşılabilecektir'' diye konuştu.

Ziyaretçi sayısına bakınca sevindiklerini, ancak turistlerin konaklama ve yemek gibi ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda sıkıntılar yaşadıklarını ifade eden Ayhan, ''Ulaşım sorununun yanı sıra konaklama ve yemek tesislerinin olmayışı bizi en fazla düşündüren konulardan birisi oldu. Gerek konaklama, gerek yeme-içme ve gerekse sosyal ihtiyaçlar bugün ciddi sıkıntı. Divriği'yi ileriki yıllarda bu sorunları halledip artık amatör değil, profesyonel bir turizm merkezi yapmaya çalışıyoruz'' dedi.
Bu yıl yoğun bir sezon geçirdiklerini, hafta sonları 500 ile bin 500 arasında yerli ve yabancı turisti ağırladıklarını ifade eden Ayhan, turist yoğunluğu nedeniyle Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'nda rehber sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

Camide görev yapan iki din görevlisi ile şu anda Erzincan Kemaliye'de öğretmen olarak görev yapan eski imam Hasan Gürsoy ve araştırmacı-yazar Ruhan Özaygün sayesinde rehberlik konusunda durumu idare edebildiklerini, ihtiyaca cevap vermeye çalıştıklarını anlatan Ayhan, camiye geçtiğimiz günlerde yeni imam görevlendirmesi yapıldığını, böylelikle rehber konusundaki sıkıntıyı bir nebze olsun aştıklarını kaydetti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan uzman rehberlik yapabilecek iki din görevlisi talep ettiklerini ifade eden Ayhan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile de turizm ve rehberlik bürosu açılması için gerekli yazışmaları yaptıklarını belirtti. Ayhan, gelecek sene rehber sıkıntısını aşacaklarına inandığı söyledi.

Manşetler

Universal, Avrupa'daki ilk tema parkını inşa edecek
1.000 otel, Booking.com'dan tazminat alabilir
Royal Caribbean'dan 13 gemi ile 2027-2028 Karayip
Cuna del Alma mega turizm projesine direniş
Bodrum'dan hareket eden mürettebatlı gulet turu
İspanya aşırı sıcaklara karşı sığınak ağı kuruyor
Yayla Çorbası, CNN'nin "Dünyanın En İyi 20 Çorbası" arasında
''Noel Baba; dünyaya yayılan bir iyilik çağrısı''
Dört otel, airbnb rekabeti nedeniyle kapanıyor
Zindan Kalesi'nden 5 sanduka taşındı