Disney’den ‘net’ 66.1 milyar dolar

2017’nin son günlerinde eğlence ve medya sektöründe beklenen satın alma gerçekleşti. Walt Disney 52.4 milyar dolara karşı Fox’u satın aldı.

HOLLYWOOD- 2017’nin son günlerinde eğlence ve medya sektöründe beklenen satın alma gerçekleşti. Walt Disney 52.4 milyar dolara karşı Fox’u satın aldı. Disney, 21st Century Fox’un yaklaşık 13.7 milyar dolar tutarındaki net borcunu da üstlenecek. İşlemin toplam büyüklüğü böylelikle 66.1 milyar dolar olacak.

Walt Disney bu anlaşma kapsamında 21st Century Fox şirketine ait TV operasyonlarının yanı sıra film ve TV stüdyolarını da bünyesine katacak. Ancak Disney’in Fox’u satın almasındaki en önemli nedenlerden biri olarak Netflix gibi online video platformu pazarından pay kapmak olarak gösteriliyor. Disney bu anlaşma ile Fox’un online video platformu Hulu’nun da sahibi olacak. Hulu’nın diğer ortakları arasında Comcast Corp ve Time Warner şirketleri bulunuyor.

REKABET KIZIŞIYOR

Hulu ile birlikte Disney, Netflix ve Amazon Video gibi internet üzerinden yayın yapan “talebe bağlı video” hizmetleri sektöründen pay kapmış olacak. Netflix’in gelecek seneki programları için 8 milyar dolardan fazla harcaması beklenirken, Amazon Video da “Yüzüklerin Efendisi” gibi filmlerin televizyon dizisi haklarını satın aldı. Bunların yanı sıra Facebook, Google ve Apple gibi dünya devlerinin de bu alanda hizmetlerini genişletecek çalışmaları hayata geçireceği belirtiliyor.

Disney, anlaşmayla 21st Century Fox’un dünya çapında bilinen Avatar, The Simpsons, Modern Family, X-Men, Fantastic Four, The Grand Budapest Hotel, Hidden Figures, Gone Girl, The Shape of Water ve The Martian gibi pek çok yapımın da haklarını almış olacak.

Manşetler

Yunanistan Türk turistleri kış turizmi için çağırıyor
TTM 2026, turizm profesyonellerini buluşturuyor
Türkiye’nin En Gözde Kaplıca Merkezleri
Avrupa Pist Bisikleti Şampiyonası dünyaya yayınlanıyor
Hataylı çocuklara Karadeniz'de unutulmaz kar tatili
Çeşme rezidans çöplüğüne döndü!
Noel Baba Kilisesi'ni 178 bin Hristiyan ziyaret etti
Manavgat 22 milyar 38 milyon lira vergi ile 52 ili geride bıraktı!
TÜRSAB, seyahat sitelerine erişim engeli talep etti:
TÜİK turizm verileri: Tatili kısalttık, harcamayı artırdık!