DHMİ, Esenboğa’da EGO'ya durak vermedi, halk mağdur oldu

EGO’nun havalimanında durak isteğine Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü cevap vermedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi ise vatandaşların bu konuda mağdur olduğunu dile getirdi.

ANKARA- Ankara Büyükşehir Belediyesi Esenboğa Havalimanı ulaşımı konusunda bir açıklama yaptı. ABB’den gelen bilgiye göre, BelkoAir’in ihale süresinin dolmasının ardından EGO otobüsleri hizmet vermeye başladı. EGO’nun havalimanında durak isteğine Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü cevap vermedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi ise vatandaşların bu konuda mağdur olduğunu dile getirdi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kent merkezinden Esenboğa Havalimanı’na yolcu taşımacılığı yapan özel BelkoAir firmasının ihale süresinin dolması nedeniyle EGO otobüsleriyle hizmet verilmeye başlandı. EGO’nun, mevzuat açısından hiçbir engeli olmamasına rağmen vatandaşın iniş-biniş noktalarının belli olması ve kaos yaşanmaması adına yer tahsisi talepli resmi yazılarına Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü cevap vermedi. Yüzde 50 daha ucuz ücretle taşımacılık yapan EGO araçlarının seferleri, havalimanına giriş izni olmadığı öne sürülerek engellendi. Mağdur olan vatandaş ise yürüyerek havalimanına ulaşmaya çalışıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ile Esenboğa Havalimanı arasında ulaşımı sağlayan BelkoAir firmasının ihale süresinin dolması ve hizmet vermeyecek olması nedeniyle harekete geçti.
EGO Genel Müdürlüğü; 5 Nisan gece saatleri itibarıyla AŞTİ-15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı-Havalimanı güzergâhında 442 hat numaralı otobüslerle yaklaşık yüzde 50 uygun ücretle 20 TL’ye hizmet vermeye başladı.

BÜYÜKŞEHİR ENGELLENİYOR, HALK MAĞDUR OLUYOR

Süreç devam ederken, EGO’nun mevzuat açısından hiçbir engeli olmamasına rağmen vatandaşın iniş-biniş noktalarının belli olması ve kaos yaşanmaması adına yer tahsisi talepli resmi yazılarına Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü cevap vermedi. Yüzde 50 daha ucuz ücretle taşımacılık yapan EGO araçlarının seferleri, havalimanına giriş izni olmadığı öne sürülerek engellendi. Mağdur olan vatandaş ise yürüyerek havalimanına ulaşmaya çalışıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimi, Ankara halkının mağdur olmaması adına sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ve BelkoAir’in kanunsuz taşımacılığını sonlandıracaklarını belirtti.
Vatandaşlar şikâyetlerini DHMİ Esenboğa Havalimanı Başmüdürlüğüne 0312 398 00 00 (35 Hat) numaralı telefondan bildirebiliyor.

Manşetler

Oteller aşırı fotoğraf çekmeyi dizginlemeyi amaçlıyor.
26. WTTC Küresel Zirvesi'nin ev sahibi Malta
Dubai turizm için influencer yetiştirecek
FAA, yapay zekâ ile hava trafik kontrolü deniyor
İstanbul’dan Asya’ya yeni hava köprüsü
Seyahatin yeni rotasını lezzet çiziyor: 2026’nın turları
Brussels Airlines ile Deutsche Bahn, tek bilete girdi
Haydarpaşa’nın temelinde ahşap kazıkların yüzde 80’i kayıp!
İki kıta arasında yüzmek dünyayı çekiyor
Swissport, GHI ortaklığıyla Kolombiya pazarına giriyor