Develer, Elmalı'da kortej yürüyüşü yaptı

Elmalı Folklorik Deve Güreşleri öncesi Belediye Başkanı Halil Öztürk öncülüğünde Osmanlı devrinden kalma tarihi Ömer Paşa Camii önünden Elmalı caddelerinde kortej yürüyüşü yaptı.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ELMALI/ANTALYA
- Antalya'nın kadim ilçelerinden Elmalı'da 15 Aralık'ta yapılacak deve güreşi öncesi halk ile birlikte kortej yürüyüşü yaptı.
Antalya Elmalı Belediyesi'nin bu yıl 3.sünü düzenlediği Elmalı Deve Güreşleri öncesi 100'e yakın deve ve sahibi başta Aydın, Antalya İzmir, Çanakkale Çan ilçesi olmak üzere Anadolu'nun değişik illerinden gelen deve ve deve sahipleri Elmalı'ya geldi.

İlçeye gelen deve ve deve sahipleri Elmalı Folklorik Deve Güreşleri öncesi Belediye Başkanı Halil Öztürk öncülüğünde Osmanlı devrinden kalma tarihi Ömer Paşa Camii önünden Elmalı caddelerinde kortej yürüyüşü yaptı. Develer ve sahiplerinin Elmalı'da kortej yürüyüşü yapması insanları geçmişe yolculuk ettirdi. Belediye Başkanı Halil Öztürk, deve güreşi öncesi deve, deve sahipleri ve muhtarlarımızla birlikte kortej yürüyüşümüzle tarihi gün yaşadıklarını söyledi.

Folklorik deve güreşi Elmalı ve Antalya'da 1,5 asırlık bir kültür olduğunu belirten Başkan Halil Öztürk, '' Elmalı Yörük-Türkmen olan kadim şehir. Deve güreşi etkinlikler ile asırlık kültürümüzü yaşatıyor ve gelecek nesillere yerinde görmesini sağlayarak geleceğe taşıyoruz.'' diye konuştu.

3. Elmalı Folklorik Deve Güreşi 15 Aralık tarihinde pazar günü saat 10.00'da Güreş Sahasında yapılacağı bildirildi.

Manşetler

Kemer Beldibi Yolu turizm sezonuna kadar yenileniyor
FITUR 2026, En İyi Stand Ödülü'nün kazananları açıkladı.
Yörük yaşam kültürü turizmle evrensele taşınmalı!
Vizesiz Emirlikler ve Güney Amerika Keşfi
48 milyarlık dev ihale Mehmet Cengiz'e gitti
Kilim Gazetesi, Stuttgart'ta birlik beraberliğin ışığı oldu
Coffex 2026 kahvesevenleri buluşturmaya hazırlanıyor
Turizmin Kalbi Stuttgart’ta attı: CMT 2026’da rekor katılım
TransAnatolia İstanbul’dan Ankara’ya Koşuyor
FITUR Woman’da turizmin kadın liderliğini konuşuldu