Deveciler, deveye hendek atlatmakta zorlandı

Deve turcuları pandemi döneminde başta Alman ve Avrupalı turistleri yüzde 95 oranında kaybettiklerini söyledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA- Side'de turizm sezonunun sona ermesiyle deve turcularıda sezonu bitirdi. Deve turcuları pandemi döneminde başta Alman ve Avrupalı turistleri yüzde 95 oranında kaybettiklerini söyledi.
Side'de 450 metrelik yol güzergahında turistlere deve turu yaptıran deveciler 2020 yılında sadece Side değil;Alanya'da da kayıp olduğunu belirtiyor.
Side'de deve turculuğu yapan Halil İbrahim Duman, pandemi döneminde Side Antik Kente gelen turist çoğunluğunu Rus, Ukrayna ve Polonyalılar olduğunu söyledi. Rusların tarihi ören yerinde deve turuna katılma oranının Alman ve Avrupa turistlere göre çok düşük oranda olduğunu söyledi.


Duman, şunları anlattı''Pandemi döneminde deve turuna Ruslar, Ukrayna ve Polonyalılar ilgi gösterdi. Geçmiş yıllarda 5-10 bin arasında sezonda turiste deve turu yaptırdıklarını 2020 yılında Alman ve Avrupalı turist gelmeyince bu rakam bin 100'le sınırlı kaldı. Ruslar genelde deve turu yerine deve ve yavrularıyla fotoğraf çektirmeyi tercih ediyor. Sezon kapanınca bizde develerimizi evimize götürmeye karar verdik. Bu sezon deveciler için kayıp ve çok zor yıl oldu. Alman ve Avrupalı turist gelmeyince deveciler Side'de develeri hendekten atlatmada zorlandı.”

Manşetler

Meliá Hotels: Otantik gastronomi deneyimi sunmalı
2026 seçimleri uluslararası seyahatler için riskleri artırıyor
TUI ile Umman arasındaki turizm ortaklığı askıya alındı
Türkiye turizmde ateş hattının ortasında güvenli bir liman
Türkiye havalimanları iki ayda 32,9 milyon yolcuya hizmet verdi
 Korkuteli'nin tarihi ve kültürel değerleri turizme kazandırılıyor!
İspanya’nın savaş karşıtı olması ilişkileri güçlendirdi
Lufthansa CEO'su, ilk Boeing 777X'i 2027'de bekliyor
AIRBNB yapay zekâ ile yeniden yapılandırılıyor
Sİngapur 15 yılda MICE'ı iki katına çıkarmayı hnedefledi