Dev yatırım şirketi, Doğuş'tan aldığı D-Marin'i satıyor

CVC, 2020 yılında Fund VII aracılığıyla D-Marin’i Doğuş Grubu’ndan satın almıştı. Şimdi satışa çıkardı.

İSTANBUL- Özel sermaye şirketi CVC Capital Partners, 2020’de Doğuş Grubu’ndan devraldığı marina zinciri D-Marin’i yaklaşık 1 milyar euro değerleme üzerinden elden çıkarmayı değerlendiriyor.
Doğuş Grubu Hırvatistan, Yunanistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki marinalarının ardından Turgutreis, Didim ve Göcek'teki marinalarını da CVC Capital Partners'a satarak marina işletmeciliğinden çıkmıştı.

Bloomberg’in haberine göre, CVC, D-Marin’i yaklaşık 1 milyar euro (1,2 milyar dolar) değerleme üzerinden satmayı hedefliyor.
Kaynaklara göre, D-Marin, yıllık yaklaşık 70 milyon euro civarında FAVÖK elde ediyor. Kaynaklar, D-Marin ile ilgili satış görüşmelerinin henüz erken aşamada olduğuna ve gerçekleşmeyebileceğine de işaret etti. CVC ve Goldman Sachs konu hakkında yorum yapmadı.

Akdeniz bölgesindeki en büyük marina işletmecilerinden biri olan D-Marin’in büyük çoğunluğu Akdeniz’de olmak üzere 26 lokasyondan oluşan bir ağı bulunuyor.

İspanya, Fransa, Malta ve İtalya’dan başlayarak Yunanistan, Hırvatistan, Arnavutluk ve Türkiye’yi de içine alan bir marina zincirini işleten D-Marin Birleşik Arap Emirlikleri’nde de yat limanları işletiyor.

CVC, 2020 yılında Fund VII aracılığıyla D-Marin’i Doğuş Grubu’ndan satın almıştı.

O dönem anlaşmanın şartları açıklanmamış ancak Türkiye’deki marinalar Doğuş’un mülkiyetinde kalırken, işletme hakları D-Marin’de kalmıştı.

Manşetler

Suudi Arabistan, umre için bir yıllık çok girişli vize duyurdu
Seramiğin Evrensel Dili Muğla’da Konuşulacak:
Adalara giden Türk turist sayısı 1,5 milyona ulaştı
CNN'den ayran analizi: Gerçek bir Türk deneyimi
Türkiye'deki en iyi 5 vejetaryen ve vegan restoran
Türkiye, AB ile vize serbestisi için 6 kriterli çalışma başlattı
Geleneksel sanatlar ile edebiyat buluştu
Noma, yeni yönetimiyle kapılarını açıyor
Plajlarda yeni dönem
Kelebeklerin10 türünden biri yaşam alanını terk etti