LONDRA - Dünyanın en büyük alkollü içki üreticisi Diageo, İskoçya'daki iki fabrikasını kapatıyor. Şirketin, İskoçya'da bu iki fabrikayı kapatması sonucu 900 kişi işini kaybedecek.
Guinness, Smirnoff votka ve Johnnie Walker gibi dünyaca tanınmış markaların üreticisi şirketin İskoçya'daki yeniden yapılanma operasyonları kapsamında, Glasgow kentindeki Port Dundas'daki damıtma tesisi ile Kilmarnock'daki paketleme fabrikası kapatılacak.
Şirket, iki yıl sürecek kapatma süresince 700'ü Kilmarnock'daki fabrikada olmak üzere 900 kişinin işinden olacağını ve maliyetin 66 milyon doları bulacağını, işten çıkarmaların başka bir fabrikanın genişletilmesiyle yaratılacak 400 kişilik istihdamla kısmen dengeleneceğini açıkladı.
Diageo'nun İskoçya Genel Müdürü Bryan Donaghey yaptığı açıklamada, İskoçya'daki fabrikalarla ilgili kararı almanın çok zor olduğunu, şirketin rekabetçi küresel piyasada işini devam ettirmesini garanti altına alması için bazı planların gerekli olduğunu söyledi.
Şirketin kararının Kilmarnock ve Glasgow'daki fabrikalarda çalışan personel ve ailelerinde yaratacağı güçlükler nedeniyle üzgün olduklarını belirten Donaghey, ''bu zor zamanda çalışanlarımızı destekleyebilmemiz için herşeyi yapacağız'' dedi.
''1820 YILINDAN BU YANA KİLMARNOCK'DA ŞİŞELENİYOR''-
İşçi Partisi'nden Kilmarnock ve Loudoun bölgesi milletvekili Des Browne ise Kilmarnock'daki paketleme fabrikasının kapanmasının, yerel ekonomide ''yıkıcı'' etkisi olacağını belirtti.
''Her Johnnie Walker şişesinde, 'bu viski 1820 yılından bu yana
Kilmarnock'da şişeleniyor' yazılı bir etiket vardır. Kilmarnock kenti ve Ayrshire halkı, yaklaşık ikiyüz yıldır bu şirketin karına katkıda bulundu'' diye konuşan Browne, şirketin, Kilmarnock'daki varlığını ve istihdamı sürdürmek için 10 yıl önce yaptığı gibi kararını gözden geçirmesi çağrısında bulundu.
Geçen ay dünyada alkollü içecekler piyasasının zayıfladığını bildiren Diageo, Mart ayında sona eren üç ayda satışlarının yüzde 7 gerilediğini açıklamıştı.
Manşetler
Lagina Antik Kenti ve Anahtarın Gizemli Yolculuğu
Airbnb’den Ev Kiralayacaklar Dikkat!
Dünya seyahat pazarı 2050’de 4,2 trilyon dolar. büyüyecek
Kaunos Antik Kenti’nde kazılar 60 yıldır aralıksız sürüyor
Uçakta 4 saniyelik ölümlü türbülansa yolcular dava açtı
Ölüdeniz'e yaya girişi 150, otomobille giriş 750 lira oldu
Virüslü yolcu gemisi Kanarya Adaları'na demirleyecek
Sani Şener: Her şeyden aklandım ve geldim
Manavgat-Side destinasyonun da oteller dolu değil
Kartaca Turizm, Didim’de turizmcileri buluşturdu