Derya Şensoy'dan Mey İçki'ye taklit davası

Şensoy, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne açtığı davada, oyunculuk kariyerinin yanı sıra ABD’de illüstrasyon ve tasarım üzerine lisans eğitimi aldığını anlattı.

İSTANBUL - Ferhan Şensoy ile Derya Baykal’ın kızları Derya Şensoy, kendisine ait illüstrasyon çalışmasını taklit ederek, izinsiz şekilde rakı şişelerinin üzerinde kullandığı iddiasıyla Mey İçki şirketine 11 bin liralık dava açtı.

Şensoy, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne açtığı davada, oyunculuk kariyerinin yanı sıra ABD’de illüstrasyon ve tasarım üzerine lisans eğitimi aldığını anlattı.

Mey İçki’den illüstrasyon hazırlaması için teklif aldığını belirten Derya Şensoy, hazırladığı üç farklı çalışmanın beğenildiğini ancak şirketin bir daha kendisiyle iletişime geçmediğini söyledi.

Şensoy’un iddiasına göre, illüstrasyonlarından biri şirketin şişe ve kadeh tasarımlarında kullanıldı.

Mey İçki’nin kendilerinden izin almadığını belirten Şensoy’un avukatı, “Çalışmanın ana öğesi olan rakı sofrasının çizilme şekli dahi şirketin Derya Baykal’ın çalışmasını taklit ettiğinin kanıtıdır. Derya Şensoy’a ait çalışmanın sanki Beril Ateş’e aitmiş gibi gösterilmiş olması, manevi haklarının ihlaline sebep olmuştur” dedi. 

Manşetler

Adalara giden Türk turist sayısı 1,5 milyona ulaştı
CNN'den ayran analizi: Gerçek bir Türk deneyimi
Türkiye'deki en iyi 5 vejetaryen ve vegan restoran
Türkiye, AB ile vize serbestisi için 6 kriterli çalışma başlattı
Geleneksel sanatlar ile edebiyat buluştu
Noma, yeni yönetimiyle kapılarını açıyor
Plajlarda yeni dönem
Kelebeklerin10 türünden biri yaşam alanını terk etti
Roma ile Madrid arasında gerilim
Akdeniz'de 1.300 yıllık Bizans gemisi bulundu