Depremzedelere açılmasına Ata Holding izin vermedi

İzmir'de yer alan 33 katlı eski Hilton Oteli binasının depremzedelere açılmasına, büyük hissedar Ata Holding izin vermedi.

İZMİR- Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından İzmir'de yer alan 33 katlı Eski Hilton Oteli binasının depremzedelere açılmasına, büyük hissedar Ata Holding izin vermedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte yer alan eski Hilton Oteli binasının depremzedelere açılmasıyla ilgili açıklama yaptı. Belediye, binanın büyük hissedarı Ata Holding'in bu talebe olumsuz yanıt verdiğini duyurdu.Ata Holding'in 'binanın satılacağı gerekçesi' ile olumsuz cevap verdiğini belirten belediyenin binadaki hisse oranı yüzde 23,5 seviyesinde bulunuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açıklaması şöyle:

"Ülkemizin yaşadığı deprem felaketinin ardından barınma sorunuyla karşı karşıya kalan 10 şehrimizdeki yurttaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi büyük bir çaba ve özveriyle çalışmaktadır.

Gerek kurumsal kapasitemizi devreye sokarak gerek yürüttüğümüz kampanyalarla barınma sorununun çözümü için adımlar atıyoruz.

Basında ve kamuoyunda yer alan belediyemizin hissedarı olduğu eski Hilton Oteli binasının depremzedelere açılmasına ilişkin haberlere açıklık getirilmesi gereği doğmuştur.

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak depremin ardından binanın büyük hissedarı Ata Holding ile gerekli görüşmeler yapılmış, İzmir depreminde olduğu gibi depremzedelere açılması önerisi götürülmüştür.

Ancak bu talebimiz, binanın satılacağı gerekçesi ile olumsuz karşılanmıştır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yüzde 23,5 hissemiz olan söz konusu binanın depremzedelere açılması konusunda görüşümüzün olumlu olduğunu bir kez daha duyuruyoruz. Ancak nihai kararın hukuken büyük hissedarda olduğunun da altını çiziyoruz."

2 YIL ÖNCE KAPANMIŞTI

İzmir'deki Hilton Otel, 16 Ekim 2020'de kapanmıştı. 33 katlı otel, 1992 yılında açılmıştı.

Manşetler

2025'te en fazla iletişim yapan sektör hangisi?
AVM sektöründe, ciro artsa da reel daralma yaşandı!
Alkollü içkilerin satışına ve tanıtımına yasak geliyor
Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Reklamverenler Derneği yeni yönetimini seçti
Türkbükü'nde turizm tesisinde kapasite artışına onay
Bodrum’daki otel projesi için düğmeye basıldı
Gurme pazarında Çin rakiplerini geride bıraktı
13 günlük savaşın Türkiye'ye maliyeti 30 milyar doları aştı
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin aylığı 2 milyon 416 Bin TL