ZAFER BAYKAL- TÜRKİYE TURİZM
BODRUM - Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Muğla İl Temsilciliği ile Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen "Bodrum Belediye Başkanlığı Kupası Geleneksel Dokuzuncu Zıpkınla Balık Avlama Yarışması" için denize 40 metrekare büyüklüğünde Türk bayrağı açıldı.
Bodrum Tavşanburnu ile Papuçburnu mevkisi açıkları arasında başlayan yarışma öncesinde sporcular, denizde şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunarak 40 metrekare büyüklüğünde Türk bayrağı açtı.
Yarışmaya, Türkiye'nin farklı illerinden 4 takım, 4'ü bayan 48 sporcu katıldı. Yarışmada kurallara uygun balık avlanılıp avlanılmadığı İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri tarafından denetleneceği Orfoz, Lahoz ve Ahtapot balığı yakalamanın yasak olduğu bildirildi.
Yarışmada yakalanan Müren ve Mırı balıklarının değerlendirmeye alınmayacağı 400 gramın altında avlanan balıklara puan verilmeyeceği öğrenildi.
Bu arada, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri yarışmanın yapıldığı bölgeyi denetledi. TSSF Muğla İl Temsilcisi Filiz Tan, yarışmayı Bodrum ve Muğla bölgesinde unutulan sualtı sporlarının yeniden canlandırılması amacıyla düzenlediklerini ifade ederek, "Organizasyona olan ilgi her sene artıyor. Yarışmada Federasyon kuralları uygulanıyor. Yarışmaya başlarken şehitler anısına, Cumhuriyetimize sevgi ve saygımızı göstermek için 40 metrekare büyüklüğündeki Türk bayrağımızı denizde açtık" dedi.
Manşetler
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?
Bakan Ersoy ve THY buluştu: Turizmde rota genişliyor
Euro Bölgesi'nde yıllık enflasyon eylülde yüzde 3,8'e yükseldi
Captain Arctic Kuzey Kutbu’na rüzgarla sefere çıkıyor
Almanya'nın en zenginleri listesinde 3 Türk yer aldı
Yapay zekâ uçakta ne yendiğini takip ediyor
Türkiye'den beş şirket listede
Analistler: Uçak bilet fiyatları daha da yükselecek
Mısır’dan seyahat dünyasına çağri: “B planı değiliz!”