Denize olan aşkı ile dümene geçti

Türkiye tekvando şampiyou iken deniz tutkusu ağır basan bayan kaptan Öznur Aydost 24 yıldır dümen başında bulunuyor.

ZAFER BAYKAL-TÜRKİYE TURİZM
BODRUM-
1985 yılında yatlarda Almanca tercüman olarak deniz hayatına başlayan bayan kaptan Öznur Aydost, 1986 yılında çeşitli şirketlerde, miço, gemici, çarkçı olarak çalıştı. Liman kaptanlığı ile kaptanlık unvanını aldıktan sonra deniz tutkusu artan Öznur kaptan 24 senedir görevini sürdürüyor.



TÜRKİYE TEKVANDO ŞAMPİYONU.

Kaptan Öznür Aydost İzmir doğumlu. Eğitimini Almanya’nın Berlin şehrinde gördükkten sonra Türkiye’ye geri döndü. 1984 yılında Altay kulübünde Tekvando sporuna başladı. Kısa bir zamanda bu spora uyum sağlayarak Türkiye şampiyonu oldu.



1985 senesinde yatı ile Türkiye’ye gelen Alman turistlerin tercümanlığı için Bodruma gidince bir daha deniz sevgisinden ayrı kalamadı. Tekvando sporuna son vererek 1986 yılında Bodrum’a yerleşen Kaptan Aydost, bütün denizcilerin sevgilisi haline geldi.



GEMİCİLER ÖZNUR KAPTANLA ÇALIŞMAK İSTİYOR

Kaptan Öznür Aydost, herkesle uyumlu çalıştığından dolayı gemicilik yapan herkes, Öznur kaptan ile çalışmak için can atıyor. Turkish Sea Line’ın feribotlarının Bodrum-Kos seferlerinde kaptanlık yapan Aydost, aynı zamanda çalıştığı personele, kaptanlığın dışında bir abla, bir anne gibi davranıyor, hatta yemeklerini bile yapıyor.




 

Manşetler

Tur şirketi iflas etti, 600 kişi Umre'de mağdur oldu
Fas turizme 3,5 milyar avro yatırım yapıyor
Ekonomi sınıfına yatırılabilen koltuklar geldi
Gemide yapılan düğün töreni gökyüzüne taşındı
Ordu'daki tarihi Aya Nikola adası turizme kazandırılacak
Süper zenginler Türkiye ekonomisinin 2,5 katını saklıyor
Anadolu'nun 106. yıl dönümü için 1920 Koşu Yarışı
Hawaiian Airlines pilotları sakallarını tıraş edecekler
Petrole gelen sürekli zam pazarcı esnafı zorluyor
Hayırsızada’dan günümüze 'köpeksizleştirme siyaseti'