Deniz suyu uygun çıkmadı: İstanbul'daki plaj kapatıldı

İstanbul Avcılar'daki Ambarlı sahilinde bulunan Küçük Plaj'dan alınan deniz suyu örneklerinin analizinde uygunsuzluk tespit edildi. Suyun yüzmeye uygun olmadığı belirlenirken, plaja kırmızı bayrak asıldı ve denize girmek yasaklandı.

İSTANBUL - İstanbul Avcılar'daki Ambarlı sahilinde bulunan Küçük Plaj'dan alınan deniz suyu örneklerinin analizinde uygunsuzluk tespit edildi. Suyun yüzmeye uygun olmadığı belirlenirken, plaja kırmızı bayrak asıldı ve denize girmek yasaklandı.

Avcılar İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince Ambarlı sahilinden alınan su örnekleri incelendi. Analizlerin ardından deniz suyunun yüzmeye uygun olmadığı belirlenerek plajın kapatılmasına karar verildi. Kararın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanan uyarı tabelası yerleştirildi ve kırmızı bayrak asıldı.

Yazıda, “Avcılar İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün 4 Ağustos tarihli yazısı (Alınan deniz suyu numunelerine ait analiz sonuçlarında tespit edilen uyumsuzluklar) nedeniyle bu alanda denize girmek yasaklanmıştır” denildi. Tabelada “Bu alanda denize girmek tehlikeli ve yasaktır” yazıldı. İBB’ye bağlı cankurtaranlar tarafından suya girmek isteyenleri uyaran, ayrıca denize girmenin yasak olduğuna dair anonslar yapıldı.

KUMSALDA PİKNİK

Plaja gelenler kumsalda piknik yapmayı tercih ederken, bazı çocukların uyarılara rağmen suya girdikleri görüldü. Sahilde seyyar satıcılık yapan Hasan Şanlıses, sahildekilerin uyarıları dikkate alarak denize girmediğini, kısa süre sonra denizin temiz hale gelmesini beklediğini söyledi.

Mahalleli Mehmet Oltulu ise 19 yıldan bu yana burada olduğunu belirterek, “Ayağımdan başka vücudumu suya soktuğumu hatırlamıyorum. Belki 3-5 kere girmiştim,10 sene oluyor. Lağım burada. Burada göz göre göre denize girilmez ki. Hele lodos olduğu zaman Allah muhafaza. Gözümüzün önünde her şey burada. Göz göre göre pisliğin içine girilmez ki, mikrop. Yazık bu çocuklara. Uyarıyorum bir büyük olarak. Anlamıyorlar. İstediğin kadar söyle” dedi.

Avcılar’daki Denizköşkler Plajı’nda herhangi bir yasak kararı bulunmadığı öğrenildi.

Manşetler

Denize erişim: İstanbul'un 647 kilometrelik kıyıları kimin?
Vize randevusu operasyonunda 49 gözaltı kararı
Deniz suyu uygun çıkmadı: İstanbul'daki plaj kapatıldı
En iyi Türk hamur işi lezzetlerinde ‘Gözleme’ zirvede
Karbon maliyetini hafifletecek ETS revizyonu yolda
Çengelköy'deki Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi'ne 'süt' cezası!
Zorunlu trafik sigortasına zam geldi!
Çin'den dünyayı sarsacak plan: 'Buz İpek Yolu' geliyor
NG AFYON Motofest 2026 için geri sayım başladı
Celestyal Cruises batı Akdeniz’e açılıyor