Deniz 3 tekneyle temizleniyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, denizlerdeki katı atıkları yüklenici firma aracılığı ile 3 tekneyle toplatmaya başladı.

MUĞLA- Muğla Büyükşehir Belediyesi, Göcek, Marmaris, Datça Liman Başkanlığı sınırları içindeki Göcek Adası etrafı, Tersane Adası etrafı, Yaz Limanı etrafı, İç Liman ile Atbükü, Günlüklü, Kargılı, Osmanağa, İnceburun, Poruklu, Çamlık Koyu Plaj sahası ve Datça Hisarönü’nde denizlerdeki katı atıkları yüklenici firma aracılığı ile 3 tekneyle toplatmaya başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Deniz Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinasyonu ile 15 Haziran tarihinden itibaren yüklenici firma Turmepa’ya (Deniz Temiz Turmepa - Turkish Marine Environment) ait atık alma lisanslı 3 adet 15 metre uzunluğunda tekne ile belirlenen kıyılarda atıklar toplanıp poşetlenmeye başlandı. Yatlardan, teknelerden ve koylardan toplanıp poşetlenen katı atıklar kıyıya gelen çöp kamyonlarıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi atık kabul tesisine taşınıyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, yaz aylarında turistlerin bir numaralı tercihi olan Ege kıyılarında günübirlik teknelerin ve yatların katı atıklarının toplanması ve kıyı kirliliğinin önüne geçmek için ilk başta 3 tekneyle katı atıkları toplatmaya başladıklarını söyledi. Başkan Gürün; “Yaz aylarında turizm sezonuyla hareketlenen Ege kıyılarında teknelerin ve yatların katı atıklarını belirlenen plajlarda ve koylarda 3 tekneyle toplatıyoruz. Çevre temizliğine verdiğimiz önemi ve hassasiyeti denizlerimiz içinde fazlasıyla gösteriyoruz. Kıyılarda tekne veya yatlarla tatilini geçiren vatandaşlarımızdan da aynı önemi ve hassasiyeti göstermelerini, biriken çöplerini ve atıklarını bu iş için görevlendirilen teknelerimize bırakmalarını bekliyoruz” dedi.

Manşetler

ŞUTUDER’de Yeni Başkan Mehmet Kamil Türkmen oldu
Harem'in Kalbi İlk Kez Kapılarını Açtı!
Vize başvurularının yüzde 90'ı onaylandı
Coffee Festivali'ne100’e Yakın Marka, 17 Bin ziyaretçi katıldı
Kemer destinasyonu 650 turizm acentesine tanıtıldı
Miniatürk’te “Bahara Merhaba” festivali başlıyor
Havayolları, jet yakıtı fiyatı nedeniyle 13 bin uçuşu iptal etti
Türkiye ile Suudi Arabistan arasında vize muafiyeti anlaşması
Balear Adaları'nda turistlere ulaşım dolandırıcılığı
Side Güney Bazalikası inanç turizmi merkezi oldu!