Demre'de dalgıçlar 8,5 kilogram istilacı Aslan Balığı yakalandı

Belediye Başkanı Fahri Duran, ''İstilacı türlerden biri olan aslan balığıyla ilgili farkındalık oluşturmak, ekosistemimize zarar vermeden doğayla birlikte yaşamanın yollarını bulmak hepimizin görevi" dedi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Demre/Antalya -
Antalya'nın Demre(Kale) ilçesinde 2. Likya Deniz Bayramı Festivali kapsamında Çayağzı’nda gerçekleştirilen Aslan Balığı Yakalama Yarışı yapıldı. Avlama yarışında heyecanlı görüntülere sahne oldu. Demre Belediye Başkanı Fahri Duran, ''İstilacı türlerden biri olan aslan balığıyla ilgili farkındalık oluşturmak, ekosistemimize zarar vermeden doğayla birlikte yaşamanın yollarını bulmak hepimizin görevi. Dalgıçlarımızın kısa sürede 8,5 kg’a yakın aslan balığı yakalaması, bu konuda ne kadar ciddi bir tabloyla karşı karşıya olduğumuzu da gösteriyor.'' dedi.

Başkan Fahri Duran, Yarışmada dereceye giren dalgıç arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. ifadesinde bulundu. Duran, konuşmasını şu sözlerle tamamlandı:''Etkinliğe danışmanlık yapan Dr. Merve Karakuş’a, emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza, meclis üyelerimize ve başkan yardımcımıza teşekkür ediyorum.''

Manşetler

Formula 1 Türkiye'ye geri döndü: 5 yıllık imza atıldı
Babadağ Ultra Maratonu, spor, doğa ve tarihi buluşturuyor
CMO Awards 2026 kazananları açıklandı 
WTC: 2035'e kadar turizme 12.5 milyon dolar yatırım yapılacak
Rus turistlerin yerini Polonyalılar ile BDT ülkeleri aldı
23 Nisan Çocuk Bayramı buruk geçti
Başkan Grégoire: Paris'te Airbnb artık tarih oldu!
 Londra'da Uluslararası Gastronomi Film Festivali yapıldı
Dünya çocukları Antalya'da buluştu
Yerli turizm harcamaları 2025’te 555 milyar lirayı aştı