Demiryolu serbestleşme kanunu

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, demiryolunun serbestleştirilmesi ile ilgili kanunların Haziran 2012'de Meclise gönderileceğini açıkladı.

ANKARA- Demiryolu Taşımacılığı Derneği’ni (DTD) ziyaret eden TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, demiryolu sektörünün yeniden yapılandırılması ve serbestleştirilmesi ile ilgili kanunların Haziran 2012 ayında Meclise gönderileceğini açıkladı.
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın 14 Mayıs 2012 tarihinde Demiryolu Taşımacılığı Derneği ziyaretine DTD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öz ile DTD Yönetim Kurulu Üyeleri ile DTD üyeleri de katılım gösterdi. Dernek üyeleri, TCDD yetkileriyle demiryolu sektörünün geleceği, DTD üyelerinin sorunları ve önerilerini birinci elden görüşme fırsatı buldu.
Başkan İbrahim Öz yaptığı konuşmada; Dernek üyelerimizin önemli sıkıntılarını TCDD yetkililerine iletti. Konteyner taşımaları ile ilgili düzenlemelerin ve tarifede yapılması düşünülen düzenlemelerin serbestleşme sonrasına kadar yapılmamasını isteyen Öz, diğer isteklerini şu şekilde sıraladı: “E/22 Genelge ile Sahibine ait konteyner yükü hariç dolu vagonun varış yerinde boşaldıktan sonra bu işyerinden tekrar yüklenerek dolu gönderilmesi halinde, hesaplanan taşıma ücretine yüzde beş oranında ilave ücret alınmaması gerektiğini, bunun haksız bir rekabet oluşturduğunu, tüm ülkelerde dolu-dolu taşımalarının teşvik edildiği bu nedenle E/22 Genelgenin iptal edilmesini istiyoruz. Yol kapanmalarından dolayı üyelerimizin ve taşıma yaptıran kuruluşların önemli kayıpları olduğunu, bu nedenle yol kapanmalarının trafiği aksatmayacak şekilde yapılması taraftarıyız. Demiryolunun serbestleştirilmesi ile ilgili kanunların da biran önce çıkartılmasını bekliyoruz.”
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ise yaptığı konuşmada demiryolu özel sektörünün yol kapanmaları ve tarife değişikliğinden kaynaklanan sıkıntılarını bildiklerini belirterek “Demiryolu altyapısı uzun yıllara dayanan bakımsızlığı nedeniyle neredeyse kullanılamaz durumda. 2023 yılına kadar şebekedeki tüm demiryolu hatlarının bakımını yapacağız fakat DTD’nin bu konudaki önerisini de dikkate alacağız” dedi.
Konteyner taşımaları ile ilgili yapılması düşünülenler dahil olmak üzere bundan böyle TCDD Eşya Tarifesi’nde bir değişiklik yapmayacaklarını ifade eden Karaman, demiryolu sektörünün yeniden yapılandırılması ve serbestleştirilmesi ile ilgili kanunların Haziran 2012 ayında Meclise gönderileceğini ve çok kısa süre içinde de çıkacağını belirtti.

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?