Demirören'e soruşturma şoku!...

Referandum'da 'Evet' dediklerini açıklayan Demirören Ailesi'nin işlettiği limana soruşturma şoku!...

İSTANBUL - Rekabet Kurumu, Zeyport Zeytinburnu Liman İşletmeleri Sanayi ve Ticaret AŞ ile S.S. Gemi Tali Acenteleri Deniz Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesindeki duyuruya göre, Kurul, Zeyport Limanı işleticisi Zeyport Zeytinburnu Liman İşletmeleri şirketinin Rekabetin Korunması Hakkında Kanununun rekabeti sınırlayıcı anlaşmalar ve uyumlu eylemler ile hakim durumun kötüye kullanılmasını yasaklayan maddelerine aykırı şekilde liman faaliyetleri yürüterek rekabeti engellediği iddiasını içeren şikayet başvurusunu, Ankara 2. İdare Mahkemesi’nin kararı üzerine yeniden değerlendirdi.

Kurul, ilgili yargı kararında belirtilen hususları dikkate alarak, Rekabet Kanununun ihlal edilip edilmediğinin tespitine yönelik, Zeyport Zeytinburnu Liman İşletmeleri Sanayi ve Ticaret AŞ ile S.S. Gemi Tali Acenteleri Deniz Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Söz konusu şikayet nedeniyle daha önce yapılan ön araştırmada, şikayetin reddi ile soruşturma açılmasına gerek olmadığına karar verilmişti.

Zeyport Ortak Girişim Grubu tarafından işletilen limanı Demirören Ailesi'ne ait.

İstanbul'un şehir içinde Haydarpaşa'dan sonraki tek limanı olan Zeyport, bavul ticareti için kullanılıyor. Ayrıca geceleri LPG tüplerin sevkiyatı yapılıyor.

Demirören Grubu patronu Erdoğan Demirören (77), son Forbes listesine göre 350 milyon dolar kişisel servetiyle Türkiye'nin 52'nci zengini.

Demirören'in oğlu olan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, 16 Nisan’daki referandumda ‘evet’ diyeceğini açıklayınca tartışma çıkmıştı...
 

Manşetler

Çin: Taşların turistik mekanlara dönüştüğü yer
İyi iletişim olmadan bir destinasyon uluslararası olamaz
Türkiye, TUI'nin kış sezonunda ilk üçte
Karınca menüden çıktı: El Nino ünlü şefleri zora soktu
Üç meslek grubuna daha yeşil pasaport geliyor
Manavgat’ta bal zamanı: Üreticiler festivalde buluştu
Çıralı’da 117 yuvadan 3 bin 500 caretta denize ulaştı
Kışın buğday, yazın halı: Killik tarlalarında renk şöleni
Haaland’dan Norwegian’a “Atkuyruğu” davası
AB'nin yeni kabin bagajı kuralları ne zaman yürürlüğe girecek?