Değerli konut vergisi yabancıyı bıçak gibi kesti

Bu yıl değeri 5 milyon lirayı aşan “mesken nitelikli taşınmazlar”dan ilk kez alınacak değerli konut vergisi için beyanname süresi 22 Şubat'ta (yarın) doluyor.

İSTANBUL - Bu yıl değeri 5 milyon lirayı aşan “mesken nitelikli taşınmazlar”dan ilk kez alınacak değerli konut vergisi için beyanname süresi 22 Şubat'ta (yarın) doluyor.

Yeni verginin yabancı gayrimenkul yatırımcısının Türkiye ilgisini bıçak gibi kestiğini söyleyen gayrimenkul brokeri Songül Toprak Özsan, “Ürktüler açıkçası. Gayrimenkul yatırımını özendirecek uygulamalar beklenirken bu yeni vergi ciddi bir tedirginlik yarattı” dedi.

Özsan, yerli yatırımcıların ise odağını 5 milyon TL'den düşük fiyatlı gayrimenkullere ya da Londra, Miami gibi pazarlara çevirdiğini söyledi.

Manşetler

11.000 Alman tatilci en beğendiği otelleri belirledi
Taş Tepeler’de yeni bulgular Neolitik Döneme ışık tutuyor
Yapay zekâ turizmde geliri artıracak, maliyetleri azaltacak
Gran Canaria'da yankesici alarmı
Dertour, Hotelplan ile birleşti, İsviçre'de 17 acentesini kapatıyor
Hollandalıların İspanya'ya seyahat talebi düşüşe geçti
Dünya Milyarderleri Listesi, 2025'in En Zenginleri
Şekerci Cafer Erol, Cartier’i geçip Londra’ya girdi
Vergi teklifi yasalaştı; cezalar arttı!
Pos vurgununa önlem geliyor!